fbpx

Zonder stress met je kat naar de dierenarts

In Gedrag., Verzorging.
Kat zonder stress dierenarts

Is het altijd een heel drama om naar de dierenarts te gaan? Heb jij ook al afspraken moeten afzeggen bij de dierenarts omdat je de kat niet op tijd in zijn mandje kreeg? Hier zijn enkele tips om de stress van jouw kat én jezelf te verminderen.

Wennen aan zijn mandje

Veel katten worden niet graag in een mandje gezet. Het is van belang dat je dus een goed mandje hebt en jouw kat hieraan went. In dit artikel kan je meer tips en informatie hierover vinden.

In de auto

Soms heeft een kat niet zo zeer problemen met zijn mandje, maar heeft hij het meeste last tijdens de rit naar de dierenarts. De vreemde geuren en het hevige lawaai van de auto kunnen heel wat stress veroorzaken.

Om dit te vermijden laat je hem best ook langzaam wennen aan de auto. Zet de mand eerst in de auto zonder te starten. Start de volgende keer de auto en geef hem een beloning als hij rustig blijft. Wanneer hij dit gewoon is, kan je een stukje gaan rijden. Bouw dit altijd op zolang al de stress weg blijft.

Bij de dierenarts

Is jouw kat erg bang bij de dierenarts? Vraag eens aan de assistente of je eens kan langskomen met jouw kat zonder dat hij een behandeling nodig heeft. Sommige praktijken doen dit graag omdat jouw kat dan kan wennen aan de geuren en geluiden. Vooral bij kittens is dit erg handig om eens te oefenen.

Probeer ook om zo veel mogelijk op afspraak te gaan. Zo zal je lange wachttijden in de wachtkamer vermijden en dus ook geuren en geluiden van andere katten en honden ontwijken.

Thuiskomst

Soms reageren achtergebleven katten agressief op een kat dat terugkomt van de dierenarts. Dat wil zeggen dat ze de geur van jouw kat niet meer herkennen. Dit kan je makkelijk vermijden door jouw kat in te wrijven met een handdoekje waar hij opgezeten heeft. Zo wrijf je als het ware zijn geur weer aan hem.

Dit lijkt heel wat werk, maar denk aan al de stress en moeite die je uitspaart wanneer je nog eens naar de dierenarts moet. Geen drama, geen krabben en geen geblaas meer. Een paar weken training zorg dan voor veel minder stress voor zowel jou als jouw kat!

Dit vind je misschien ook leuk

Goede bezoek bij de dierenarts

10 tips voor een goede bezoek bij de dierenarts

Heb je net een hond of een puppy geadopteerd? Dan is het eerste bezoek aan de dierenarts een essentiële

lees meer...

5 cadeau-ideeën voor jouw hond voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag, een kans om je wederhelft te laten zien dat je dol op hem of haar

lees meer...

Mobile Sliding Menu