fbpx

Je kat laten wennen aan een kattenmand

In Educatie., Gedrag.
Kat in een kattenmand

Naar de dierenarts gaan met een kat is niet altijd even evident: heel wat katten houden er namelijk niet van om in een mandje gezet te worden. Hier zijn enkele tips om deze stressvolle situatie voor je kat én voor jezelf te verminderen.

De juiste kattenmand

  • Kies een mandje van kunststof. Deze zijn voor jou makkelijk om schoon te maken en je kat kan er zich niet in vastgrijpen, zoals bij een rietenmand.
  • Neem een mandje met een deksel dat helemaal open kan langs boven. Zo kan je je kat er makkelijk inzetten en weer uithalen. Je kat kan bij de dierenarts dan ook in het onderste deel blijven zitten in zijn eigen geur.

Wennen aan de mand

Maak de mand eerst heel proper zodat alle oude geuren eruit zijn. Zet de mand dan in een hoek van de kamer en leg er iets zacht in met eventueel enkele brokjes of snoepjes. Doe dit goed op voorhand, ook al moet je nog niet meteen naar de dierenarts. Het wennen aan de mand kan enkele weken tot zelfs maanden duren, dus je begint best zo snel mogelijk.

Heeft je kat toch nog steeds schrik van de mand? Leg er dan een doek over zodat hij niet kan zien dat het een mandje is, of laat enkel het onderste deel liggen. Als je kat al aan het onderste gedeelte went, kan je het deksel er weer op zetten. Leg nog steeds een kussen of een dekentje en snoepjes in de mand. Na een tijdje zal je kat de mand zien als een rustplek.

Als dit goed gaat, kan je het deurtje dichtdoen wanneer je kat in de mand zit. Doe het meteen daarna weer open en beloon je kat als hij kalm blijft. Herhaal dit en laat het deurtje altijd wat langer dicht. In de laatste fase til je de mand op en wandel je er korte afstanden mee door je huis.

arhomani olies[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Dit vind je misschien ook leuk

Kat sproeien

Wat kan je doen als katten sproeien?

Je kan je wel inbeelden dat een kat die je huis ondersproeit een heel vervelend probleem is. Je eerste

lees meer...
Voedingsbehoeften van honden

Specifieke voedingsbehoeften van je puppy

Een hond heeft heel andere voedingsbehoeften dan de mens. Wat goed is voor ons is dat niet noodzakelijkerwijs

lees meer...
Puppy zindelijk maken

6 tips om je puppy zindelijk te maken

Als je puppy net in zijn nieuwe huis aankomt, weet hij nog niet dat hij zijn behoefte moet ophouden

lees meer...

Mobile Sliding Menu