Hoe verzorg ik de vacht van mijn hond? Welke basiskennis moet ik hebben voor een doeltreffende vachtverzorging?
Of je hond nu een ruwe of vettige vacht heeft, of last heeft van haaruitval: Happy Best Friends helpt je met veel plezier met de zorg voor je hond. Want oog voor detail (en de vacht van je hond), dat is pas echte aandacht!
1. Borstel regelmatig
Maak er een gewoonte van om je hond regelmatig te borstelen. Door hier een gewoonte van te maken, verwijder je klitten en wolharen. Bovendien verminder je een pluizig huis!
Wist je dat?
Er zijn meerdere soorten borstels afhankelijk van het type vacht van je hond. Kies dus bewust voor een borstel die speciaal gemaakt is voor het vachttype van je hond!
2. Geef je hond gezonde en aangepaste voeding
Hevige haaruitval kan een indicatie zijn van een voedselintolerantie. Probeer langzamerhand de voeding van je hond aan te passen naar een meer natuurlijk dieet.
Let op!
Vermijd een te snelle verandering. Indien je de volledige maaltijd van je hond in één keer aanpast, kan het zijn dat je hond plots niet meer wilt eten. Voeg dus in kleine hoeveelheden de nieuwe voeding toe aan het gebruikelijke eten van je hond. Beetje bij beetje voeg je vervolgens wat meer van de nieuwe voeding toe aan het dieet van je hond, tot je uiteindelijk het volledige dieet vervangen hebt.
3. Was je hond niet te vaak
Overmatig gebruik van zowel gewone als gespecialiseerde shampoo wordt afgeraden. Het veroorzaakt sebum, ook wel gekend als ‘huidsmeer’ of een vettige huid/vacht.
4. Pas op voor parasieten
De aanwezigheid van parastieten, of een beet van één van deze beestjes, kan serieuze huidirritaties veroorzaken. Daarnaast kunnen er zo ook huidallergieën ontstaan.
5. Speciale verzorging
Heb je al de bovenstaande tips in gedachten gehouden en uitgeprobeerd, maar zit je nog steeds met hetzelfde probleem? Dan bestaan er ook gevitamineerde dierenproducten die je met je viervoeter kunt uitproberen.
Let op!
Haaruitval bij je hond is normaal! Wanneer je hond echter lijdt aan overmatig vachtverlies buiten het gebruikelijke seizoen of buiten de zwangerschapsperiode, kan dit betekenen dat je hond gezondheidsproblemen heeft. In geval van twijfel raden we je aan je dierenarts te contacteren.