fbpx

5 tips om het verliezen van je hond te vermijden

In Honden, Non classifié(e), Samen leven met jouw hond
Chien perdu

« Om de 4 uur een verloren hond »

In België wordt om de 4 uur een hond als vermist opgegeven. Slechts 39% van hen wordt teruggevonden. In 2017 hebben meer dan 1.150 honden hun weg naar huis niet teruggevonden.

Iedereen kan zijn hond verliezen, één seconde onoplettendheid is genoeg voor je hond om zich te laten afleiden en zoek te raken. Daarom delen wij met jou in dit artikel 5 essentiële handelingen om er zeker van te zijn dat je haarbol niet verloren loopt.

1.Identificieer je hond

De eerste essentiële handeling is, indien het nog niet gedaan is, je hond met een elektronische chip identificeren. Zijn identificatienummer zal ervoor zorgen dat jullie in een paar muisklikken herenigd worden.

Ter herinnering, de identificatie en de registratie van je hond zijn verplicht.

Een hondenpenning wordt sterk aanbevolen : deze zorgt voor een makkelijke en onmiddellijke identificatie van je hond. Ze zorgt ervoor dat degene die je hond vindt snel contact met je kan opnemen.

2. Voorzie zijn band van een GPS

Om zeker te zijn dat je hem nooit verliest, bestaat er nu een GPS voor honden. Het gaat om een klein apparaatje, aan de band vast te klemmen, waardoor je via een app op elk moment zijn bewegingen kunt volgen.

Sommige GPS’en laten je ook toe om een virtuele barrière in te stellen. Zo zal je een melding ontvangen zodra je hond buiten de grenzen van een bepaalde zone, zoals je  tuin, gaat.

GOOD DEAL :  dogofriends, een club voorbehouden aan hondenbaasjes, aan zijn leden een GPS voor honden ter waarde van 49.99€. Het is 100% gratis, je hoeft alleen je abonnement te betalen (vanaf 3,75€/maand) om de bewegingen van je hond te kunnen volgen op de app. Opgelet, deze actie is beperkt in tijd. Je hebt 10 dagen om je gratis GPS te bestellen. Om meer over deze actie te weten, klik hier.

3. Baken je tuin af

Wees er zeker van dat je tuin goed afgebakend is en dat er geen gat is langs waar hij zou kunnen wegsluipen. Denk eraan om je omheining diep genoeg in te graven om je hond te ontmoedigen gaten te graven.

Denk er ook aan om je poort op slot te doen om te vermijden dat kwaadwillige mensen je hond zouden stelen.

4. Bind je hond vast tijdens het wandelen

Of het op het platteland is of in de stad, het is essentieel dat je met je hond aan de leiband wandelt. Tal van onvoorspelbare factoren zouden je hond kunnen doen weglopen, ook al is hij goed opgevoed. Hij kan bang worden, de aanlokkelijke geur van een barbecue ruiken, een agressieve hond tegenkomen…

5. Laat hem niet onbewaakt

Om diefstal te vermijden, moet je je hond niet onbewaakt laten. Het wordt sterk afgeraden om je hond alleen te laten, of het nu op een rustplaats of buiten een winkel is.

Dit vind je misschien ook leuk

Goede bezoek bij de dierenarts

10 tips voor een goede bezoek bij de dierenarts

Heb je net een hond of een puppy geadopteerd? Dan is het eerste bezoek aan de dierenarts een essentiële

lees meer...

5 cadeau-ideeën voor jouw hond voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag, een kans om je wederhelft te laten zien dat je dol op hem of haar

lees meer...

Mobile Sliding Menu