Sterke hitte : hoe kan je jouw hond beschermen ?

In Gezondheid, Honden, Non classifié(e), Samen leven met jouw hond
Sterke hitte : Jouw hon beschermen

Wel is waar dat België gekend staat voor de velen regenbuien en de frisse temperaturen, maar die vochtigheid maakt de lucht net moeilijk verdraagbaar wanneer de temperaturen stijgen. Als wij het al zo warm hebben,kan je zich dan inbeelden hoe dieren zich voelen? Hieronder vinden jullie verschillende advies terug die u vanaf deze zomer al kan toepassen!

1. Laat jouw hond ‘s morgens of ’s avonds uit

Vermijd om jouw hond uit te laten als het volle zon is. Indien jouw hond toch wenst buiten te komen tijdens de dag, open gewoon de deur zodat hij zelf beseft dat het te warm is om naar buiten te gaan. Als jouw hond in jouw tuin speelt, verzeker je dat er schaduwplekken zijn waar hij kan rusten.

2. Vermijd warmte absorberende gronden zoals asfalt of zand

De kussentjes van jouw hond zijn sterk, maar ze zijn de hitte zeker niet gewoon. Indien je geen keuze heeft denk er dan aan om de uiteinden van haar poten te beschermen. Er bestaan speciale laarzen die hiervoor bestemt zijn.

3. Verzeker je dat jouw hond zich genoeg hydrateert: dit is noodzakelijk!

Laat altijd een grote kom water in huis en denk eraan om een fles water mee te nemen als je gaat wandelen.

4. Laat jouw hond niet alleen in de auto

Dit gaat vanzelf omdat het in een auto nog warmer is dan buiten, met dat dit maar een kleine ruimte is. Of je nu in de schaduw of in de zon geparkeerd staat, met de ramen open of dicht, het maakt niet uit, hem in de auto laten zou hem fataal kunnen zijn!

5. Geef voorkeur aan zwembaden in plaats van wandelingen

Op een warme zomerdag gaat er niets boven een frisse duik. Denk er dan aan dat het een goede ontspanning zou kunnen zijn tussen baas en hond en dit terwijl je hem zijn dagelijkse dosis beweging geeft. Let wel op zijn kussentjes! Zwemmen maakt de kussentjes kwetsbaarder en gevoeliger voor de warmte. Sommige honden hebben hun poten al bebloed gezien doordat ze op warme grond lopen nadat ze gezwommen hebben.

 6. Verfris hem.

Regelmatig kan je water gieten over zijn maag en kussentjes, dit zal veel meer effect hebben dan als je water giet over het bovenste gedeelte van jouw huisdier. Aarzel ook niet om een ventilator naast hem te plaatsen en een vochtige handdoek op de grond te leggen zodat jouw hond hierop kan gaan liggen. Alle middelen zijn goed om hem een beetje op te frissen en te ontspannen.

Kleine tip: leg al zijn speelgoed in een schaal en giet er water bij. Hierna leg je de schaal in de diepvriezer tot dat het wat bevriest. Eenmaal het ijs geworden is kan je het hem geven. Dit is een heel leuk middel om jouw vriend te verfrissen en hem tegelijk bezig te houden.

Hondenverzekering

Dit vind je misschien ook leuk

Goede bezoek bij de dierenarts

10 tips voor een goede bezoek bij de dierenarts

Heb je net een hond of een puppy geadopteerd? Dan is het eerste bezoek aan de dierenarts een essentiële

lees meer...

5 cadeau-ideeën voor jouw hond voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag, een kans om je wederhelft te laten zien dat je dol op hem of haar

lees meer...

Mobile Sliding Menu