Puppyvoer

In Eerste dagen met jouw hond, Honden, Voeding
Happy Best Friends - Puppyvoer

Wat is de beste voeding voor je nieuwe partner? Je puppy is in volle groei en heeft dus specifieke voedingsbehoeften nodig zoals calcium of fosfor in grotere hoeveelheden.
Happy Best Friends helpt jou de beste mogelijke voeding te vinden voor je pup. Kom alles te weten over frequentie, hoeveelheden, voedingsbehoeften maar ook om van puppy naar volwassen hond gaan… En nog veel meer handige tips!

1. Puppybrokken

Er bestaan brokken die speciaal zijn ontwikkeld voor puppies en die rekening houden met zijn specifieke voedingsbehoeften.

Controleer goed de samenstelling van de brokken!

Het voornaamste element moet er vlees van zijn want je puppy heeft veel eiwitten van dierlijke oorsprong nodig. Zijn voeding moet dus zo veel eiwitten mogelijk bevatten en zo weinig mogelijk koolhydraten. Net zoals op onze verpakkingen staan de ingrediënten op het etiket in de volgorde van belangrijkheid.

Tip:  Let goed op de benaming van voedingsmiddelen! Als je hem kip wilt geven bijvoorbeeld, moet de term «kipvlees» voorkomen en niet enkel «kip» omdat deze benoeming afvalproducten kan verbergen.

 

2. Hoeveelheden en frequentie

Je pup heeft een kleine maag en moet daarvoor verschillende kleine hoeveelheden krijgen per dag! De porties evolueren volgens het gewicht en de leeftijd van je hond:
– Tussen 2 en 4 maanden krijgt hij 3 gerechten per dag.
– Tussen 4 en 6 maanden krijgt hij 2 gerechten per dag.
Pas de hoeveelheden aan volgens wat er op de verpakkingen staat, de hoeveelheden en de frequentie is vaak gegeven volgens de leeftijd van je puppy in maanden.

3. Bron van vers water

Net zoals bij de mens, het is zeer belangrijk dat je hond vaak drinkt. Zorg er dus voor dat je hem altijd een bakje vers water ter beschikking stelt. Vergeet niet om het water te wisselen als het vuil is, minstens een keer per dag.

4. Verteringstijd

Puppy of volwassen, geef hem juist na het eten geen oefening. Het is aanbevolen hem minstens 90 minuten te laten verteren.

5. Geef hem geen tafelresten

Het zal vermijden dat je hond leert te bedelen terwijl je aan tafel bent.

6. Denk aan een huisgemaakte voedselportie

Waarom geen huisgemaakt gerechtje als brokkenvervanger? Talrijke studies over huisgemaakt hondenvoedsel stellen zeer goede resultaten voor wat de levensverwachting van honden betreft! Heb jij zin om gerechtjes zelf te maken, raadpleeg je dierenarts om je pup de juiste hoeveelheden te geven.
Een puppy mag tot 40 gram vlees eten per kilogram gewicht en per dag. Dezelfde berekening geldt voor granen en groenten.


Let op
, een hond mag niet alles eten wat de mens eet. Controleer onze lijst van gevaarlijke voeding!

 

7. Ga geleidelijk van puppyvoer naar volwassen

Naargelang zijn groei, voeg beetje bij beetje volwassen voer in zijn dagelijkse voedsel. Toch moet het geen plotselinge overgang zijn. Voeg volwassen voeding in kleine hoeveelheden toe. Vergroot deze geleidelijk en verminder de ratio van de vorige voeding totdat zijn bakje gevuld is met de nieuwe.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Goede bezoek bij de dierenarts

10 tips voor een goede bezoek bij de dierenarts

Heb je net een hond of een puppy geadopteerd? Dan is het eerste bezoek aan de dierenarts een essentiële

lees meer...

5 cadeau-ideeën voor jouw hond voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag, een kans om je wederhelft te laten zien dat je dol op hem of haar

lees meer...

Mobile Sliding Menu