fbpx

Hoe je puppy voorstellen aan je omgeving?

In Eerste dagen met jouw hond, Gedrag, Samen leven met jouw hond
Puppy voorstellen

Je puppy zal je huis moeten leren ontdekken, en zal daarnaast ook heel wat nieuwe vriendjes ontmoeten. Hier zijn enkele tips om deze eerste ontmoetingen vlot te laten verlopen:

Baby’s

Ontmoetingen tussen je puppy en een baby moeten altijd onder toezicht gebeuren. Zorg ervoor dat er in het begin altijd een zekere afstand is tussen je puppy en de baby; geleidelijk aan kan je deze afstand dan afbouwen. Laat je puppy nooit alleen met een baby!

Kinderen

De meeste kinderen gaan meteen met de nieuwe puppy willen spelen, en dat is helemaal geweldig! Hou echter de volgende 4 veiligheidsregels in het achterhoofd:

  1. Hou steeds een oogje in het zeil gedurende de eerste ontmoetingen tussen je pup en je kind(eren).
  2. Beperk de speeltijd (maximum een 20-tal minuten en zo’n 3 keer per dag).
  3. Laat geen brutaal gedrag toe (aan de staart trekken, schreeuwen…).
  4. Leg aan je kinderen uit dat je een hond nooit mag slaan. Je hond zou bang kunnen worden, maar bovendien zich mogelijks ook willen verdedigen en daardoor bijten.

Laat je puppy geleidelijk en rustig aan je kinderen wennen. Het is belangrijk dat je puppy hierbij initiatief neemt en zelf naar de kinderen toegaat.

Onbekende

Een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling en primaire socialisatie van je puppy is de ontmoeting van personen buiten zijn vertrouwde omgeving. Hou er echter rekening mee dat je puppy zich wel eens onrustig zou kunnen voelen wanneer hij met onbekenden in contact komt. Vraag aan je gasten om neer te hurken en je puppy naar hen toe te laten komen. Zorg er daarnaast voor dat je puppy niet tegen gasten opspringt; deze gewoonte kan bijzonder vervelend zijn wanneer je puppy opgroeit.

Andere huisdieren

Indien je al een andere hond hebt, zou het wel eens kunnen dat deze hond niet zo happig is om een nieuwkomer in zijn huis te willen verwelkomen.

  1. Probeer daarom voor een neutrale plek (die je hond niet als zijn territorium beschouwt) te kiezen wanneer beide honden elkaar voor het eerst ontmoeten
  2. Afhankelijk van het temperament van beide honden is het best om ze direct zonder leiband met elkaar te laten spelen. Hou de honden echter aan de leiband als je dat voor iedereen de veiligste oplossing vindt.
  3. Kom enkel tussenbeide als er een mogelijk gevaar bestaat voor de honden of voor anderen in de omgeving. Geef in dat geval de voorkeur aan een indirecte straf (plots geluid, waterstraal…) in plaats van een fysieke straf.
  4. Laat je honden niet zonder toezicht tot je zeker bent dat ze het goed met elkaar kunnen vinden.
  5. Zorg ervoor dat elk dier zijn eigen plekje heeft en de nodige aandacht krijgt.

Indien je een kat of andere huisdieren in huis hebt, zorg er dan voor dat je hond niet tegen ze blaft of ze achterna zit.

Mocht je ondanks deze tips toch problemen ondervinden met sommige gedragingen van je puppy, raadpleeg dan je dierenarts of een professionele hondentrainer. Hoe vroeger je ongewenst gedrag van je puppy aanpakt, hoe groter de kans is dit af te leren.

 

arhomani olies[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Dit vind je misschien ook leuk

Kat sproeien

Wat kan je doen als katten sproeien?

Je kan je wel inbeelden dat een kat die je huis ondersproeit een heel vervelend probleem is. Je eerste

lees meer...
Voedingsbehoeften van honden

Specifieke voedingsbehoeften van je puppy

Een hond heeft heel andere voedingsbehoeften dan de mens. Wat goed is voor ons is dat niet noodzakelijkerwijs

lees meer...
Puppy zindelijk maken

6 tips om je puppy zindelijk te maken

Als je puppy net in zijn nieuwe huis aankomt, weet hij nog niet dat hij zijn behoefte moet ophouden

lees meer...

Mobile Sliding Menu