Kiezen voor een verzekering voor uw hond

In Gezondheid, Honden, Non classifié(e), Samen leven met jouw hond
Kiezen voor een hondenverzekering

Steeds meer hondenbezitters besluiten om een ziektekostenverzekering te nemen voor hun huisdier. In Zweden zijn al meer dan 80% van de huisdieren verzekerd!

Het principe is hetzelfde als voor u: in geval van problemen worden de medische kosten terugbetaald. U zal dus nooit moeten kiezen tussen uw portemonnee en de gezondheid van uw huisdier.

Veel voorkomende ziekten

Uw hond is niet immuun voor ongevallen en ziekten!

De meest voorkomende ziekten bij honden, door dierenartsen opgelijst, zijn oorontstekingen, allergieën, huidinfecties, urineproblemen en kanker… Bovendien hebben onze trouwe viervoeters 34 keer meer kans om huidkanker te ontwikkelen dan de mens.

Verzorging die steeds duurder wordt

Diergeneeskunde heeft grote vooruitgang geboekt de afgelopen jaren. Honden kunnen de dag van vandaag veel behandelingen krijgen die vroegen alleen maar werden voorzien voor de mens. Een hond kan nu bijvoorbeeld een transplantatie ondergaan of een behandeling met stamcellen.

Deze evoluties zorgen ervoor dat de gezondheidskosten steeds duurder worden.

Enkele voorbeelden!
Een beet aan de poten kan tot € 350 kosten, een verwijdering van een cyste loopt gemiddeld op tot € 200.

De voordelen van een verzekering

Je familiale verzekering dekt meestal alleen maar de burgerlijke aansprakelijkheid. Je bent dus gedekt voor schade die je hond aanricht aan derden maar in geval van een ongeval of ziekte van je hond, zal je de kosten zelf moeten betalen. Door je hond te verzekeren kun je het budget verbonden aan de gezondheidskosten van je hond onder controle houden. Zo zal je nooit moeten kiezen tussen je portefeuille en zijn gezondheid. Je kunt hem dus de beste zorgen garanderen, wat er ook gebeurt.

Afspraak op “Een verzekering voor uw hond: alles wat u moet weten!” om te ontdekken hoe u uw hond kan verzekeren en tegen welke prijs.

 

Hondenverzekering

Dit vind je misschien ook leuk

5 Instagram accounts van honden die je absoluut moet volgen

Onze vierpotige vrienden nemen Instagram over, en dit tot ons grootste genoegen. We hebben in dit artikel dus

lees meer...

3 spelideeën om binnen te spelen met je hond

Regelmatige speelsessies zullen bijdragen tot zijn geestelijk en lichamelijk welzijn. Het is volstrekt mogelijk om binnen te spelen

lees meer...
Chien perdu

5 tips om het verliezen van je hond te vermijden

« Om de 4 uur een verloren hond » In België wordt om de 4 uur een hond

lees meer...

Mobile Sliding Menu