fbpx

Een verzekering voor uw hond: alles wat u moet weten!

In Gezondheid, Honden, Non classifié(e), Samen leven met jouw hond
Hondenverzekering

Beslissen om een huisdier te nemen brengt ook verantwoordelijkheden mee ten opzichte van dit dier. We zijn er ons niet allemaal van bewust, maar net als wij zal uw hond in geval van ziekte of ongeval zorgen nodig hebben, die soms onverwachte en dure kosten met zich meebrengen. Een gebroken poot zal u minimum € 500 kosten.

Hoeveel kost het?

De kost van de verzekering zal afhankelijk zijn van het ras van uw hond, van zijn gezondheidstoestand en van zijn leeftijd. Hoe ouder uw hond, hoe duurder de verzekering zal zijn. Daarom nemen steeds meer hondenbaasjes al een verzekering vanaf jonge leeftijd! Sommige verzekeringen betalen tot € 3500 aan zorgen terug per jaar.

Reken ongeveer € 10 tot € 20 per maand voor een basisdekking of een basisdekking met extra opties en tot € 35 per maand voor meer premium formules. Wij raden u aan een allriskverzekering af te sluiten die uw hond dekt in geval van ziekte, ongeval of chirurgie.

Talrijke verzekeringsmaatschappijen kunnen uw persoonlijke offerte online berekenen. U krrijgt dan verschillende offertes volgens de omvang van de garantie

Worden vaccinaties gedekt door de verzekering?

Vaccinaties worden niet in rekening gebracht omdat dit kosten zijn die geregeld voorkomen. Sommige verzekeringsbedrijven stellen voor om vaccinaties te verzekeren, maar opgelet: ze rekenen vaak een duurdere provisie aan dan de prijs van het vaccin! Deze optie is dan ook niet rendabel, daarom raden we u aan om niet voor dit soort verzekering te kiezen.

Goed om te weten: er is een wachttijd

Eens het verzekeringscontract getekend is moet u nog een zekere tijd wachten voordat de inschrijving werkelijk effectief is. Deze wachttijd duurt 7 à 180 dagen afhankelijk van het contract.

Inschrijvingsvoorwaarden

Ga goed na of uw hond wel alle inschrijvingsvoorwaarden voldoet om hem te verzekeren.

Hij moet:

  • Tussen 3 maand en 5-10 jaar zijn (de maximale leeftijd kan erg variëren van de ene verzekering naar de andere).
  • Geïdentificeerd kunnen worden door een chip of een tatoeage.
  • Ingeënt zijn tegen coryza, tyfus, leukose en hondsdolheid.
  • Een medisch onderzoek hebben ondergaan.

Goed plan: Afspraak op www.dogofriends.be/coronadirect, waar u in enkele seconden kan berekenen hoeveel een verzekering voor uw hond u zou kosten. Bovendien ontvangt u zo 10% korting op de prijs die de verzekeraar u voorstelt.

 

Hondenverzekering

Dit vind je misschien ook leuk

Goede bezoek bij de dierenarts

10 tips voor een goede bezoek bij de dierenarts

Heb je net een hond of een puppy geadopteerd? Dan is het eerste bezoek aan de dierenarts een essentiële

lees meer...

5 cadeau-ideeën voor jouw hond voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag, een kans om je wederhelft te laten zien dat je dol op hem of haar

lees meer...

Mobile Sliding Menu