fbpx

Hondentoilettage: DIY!

In Honden, Non classifié(e), Verzorging
Happy Best Friends - hondentoilettage

Het toiletmaken kan een puur ontspanningsmoment voor je hond zijn, maar je weet niet hoe je te werk moet gaan? Maak je geen zorgen, Happy Best Friends zijn er voor je!

1. Het badHappy Best Friends - Hondentoilettage

Welke frequentie? Een keer om de 2 à 3 maanden is voldoende, uitgezonderd na modderige wandelingen! Je hond te vaak wassen zal zijn vel verdrogen en de natuurlijke olie en vitaminen die in zijn vacht zitten verwijderen.

Hoe moet je te werk gaan? Ga voor een shampoo die geschikt voor je hond is, gebruik vooral niet de jouwe! Zorg ervoor dat het water niet te warm of te koud is en pas ervoor op dat hij geen shampoo in zijn oren of ogen krijgt.

2. Het borstelen

Welke frequentie? De experts adviseren om je hond ongeveer 2 à 3 keer per week te borstelen. Het borstelen is verdienstelijk: het maakt het vel gezonder en verwijdert dood haar. Op die manier houd je ook meer toezicht op het haarverlies van je dier.

Hoe ga je te werk? Sommige honden laten zich niet gemakkelijk doen. Om dit te vermijden moet je je hond er heel jong aan wennen. De allereerste keer, laat hem de borstel ruiken voordat je aan zijn knopen begint, hij zal je gemakkelijker laten doen als hij weet waar het over gaat.

3. De nagels

Frequentie: 2 keer per maan. Omdat de nagels van je hond gekromd zijn, je moet ze niet te lang laten groeien: het is niet alleen onaangenaam, maar het kan op lange termijn ook zijn poten kwetsen.

Te werk gaan: Zorg ervoor dat je niet te kort knipt, je riskeert in zijn ader te knippen. Knip beetje bij beetje totdat je een bleek ovaal plekje ziet, knip dan zeker niet verder.

4. De oren

Frequentie: ongeveer een keer per week. Vieze oren zijn een echte broeihaard voor bacteriën en kunnen vaak een bron van besmetting zijn.

Te werk gaan: het is geen kleinigheid, wees vooral zeer geduldig! Maak gebruik van een vochtig tissue of een dot watten doordrenkt met een speciaal product voor oren. Gebruik liever geen water, het verdampt zich traag. Ga niet verder dan de zones die je kunt bereiken, forceer niet, en gebruik geen wattenstaafjes!

5.De tanden

Frequentie: 2 à 3 keer per week. Wees attent op zijn mondhygiëne, het wijst altijd de gezondheid van je hond aan.

Te werk gaan: koop honden tandpasta en leg er op zijn tanden. Gebruik zeker geen gewone tandpasta, want dat schuimt te veel. De maag van je hond zou dat misschien niet kunnen verdragen.

 

banner tips

Dit vind je misschien ook leuk

Goede bezoek bij de dierenarts

10 tips voor een goede bezoek bij de dierenarts

Heb je net een hond of een puppy geadopteerd? Dan is het eerste bezoek aan de dierenarts een essentiële

lees meer...

5 cadeau-ideeën voor jouw hond voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag, een kans om je wederhelft te laten zien dat je dol op hem of haar

lees meer...

Mobile Sliding Menu