fbpx

Welke verzekering kies jij voor je hond? Vergelijking van de aanbiedingen in België

In Gezondheid, Honden, Verzorging
Comparatif d'assurances pour chien

Je wilt het beste voor je hond en dat is normaal! Natuurlijk hoort daar ook de beste zorg bij. Gelukkig zijn er bij een ongeval verschillende hondenverzekeringen om jou financieel te helpen. Het is echter niet altijd gemakkelijk om de zaken in evenwicht te brengen.

Om jou een beter beeld te geven, vergelijken we in dit artikel 3 actieve Belgische verzekeringen.

Onze vergelijking van de hondenverzekeringen

Alvorens we beginnen

Sommige verduidelijkingen zijn nodig om de voorwaarden en hun consequenties voor de dekking die wordt aangeboden door de verzekeringen goed te begrijpen.

Preventiepakket :

Dit is een bedrag uitsluitend gereserveerd voor uitgaven zoals ontwormen en vaccinaties. Santé Vet biedt dit aan, Corona Direct en Assur O’Poil doen dit niet. Om de verzekeringen op een gelijke manier te kunnen vergelijken, hebben we in onze twee voorbeelden de preventiepakketten van Santé Vet van de totale jaarlijkse kosten afgetrokken.

Eigen risico :

Dit is een resterend bedrag dat uw als verzekerde moet betalen (en wordt dus niet vergoed door de verzekeraar). Er bestaan 2 types : een eigen risico per jaar of per claim.

Plafond :

Het plafond is het maximale bedrag dat je terug kan krijgen van de verzekering. Net zoals bij het eigen risico bestaan er 2 types : een plafond per jaar en een plafond per claim. Het voordeel van een plafond per claim is dat uw maximale plafond na elke claim weer dezelfde maximale hoogte heeft.

CASE #1 : Gebroken been

Bobby, onze grote 2-jarige Jack brak zijn been. De kosten aangekondigd door uw dierenarts is 500€. Dit gemiddelde is heel redelijk, zodat Bobby correct wordt behandeld. Laten we nu eens kijken wat het ons zou kosten als we verzekerd waren, met een basisformule bij onze drie verzekeraars.


Terwijl Bobby’s gebroken been jou zonder verzekering 500 € kost, wordt de prijs met verzekering verlaagd tot 274,92 € bij Corona Direct, 376,16 € bij Santé Vet en 296.80€ bij Assuropoil.

 

CASE #2 : Ligamentbreuk

Arme Bobby scheurde de kruisbanden aan zijn linkerachterbeen. De vergoeding is 1200 €. Dit keer starten we met de meest volledige verzekering per verzekeraar.


Naast de financiële aspecten die heel eenvoudig te berekenen zijn, merk je hieronder op dat elke verzekering haar prijs rechtvaardigt met kleine extra’s of bijzonderheden:Terwijl Bobby’s ongeval jou zonder verzekering €1.200 zou kosten, kost dit incident 440,16€ bij Corona Direct, 543,40€ bij Santé Vet en 1.191€ bij Assuropoil.

**Om de verzekeringen te kunnen vergelijken, hebben we het preventiepakket van Assuropoil en Santé Vet afgetrokken van de totale jaarlijkse kosten. Dit is een bedrag gereserveerd voor jouw ontwormings- en vaccinatiekosten die Corona Direct niet aanbiedt.

De extraatjes

Zoals hierboven was uitgelegd, Santé Vet en Assuropoil bieden een preventiepakket aan. Het idee klinkt erg mooi, maar komt op hetzelfde neer als het opzijzetten van een klein bedrag per maand. Het is daarom in ons belang om jou alleen maar te ‘dwingen’ om voor deze kosten te sparen.

Assuropoil biedt ook gemaximeerde vergoedingen ter dekking van onverwachte kosten zoals:

 • Instapkosten in geval van hospitalisatie van de kapitein

 • Zoekkosten voor je huisdier in geval van verlies

 • Verblijfkosten voor de eigenaar in geval van opname van het dier in een ziekenhuis

 • De kosten van de verzorging van het dier in geval van opname in een ziekenhuis

 • Verzorgingskosten in het buitenland

Hetzelfde geldt voor Corona direct die gemaximeerde restituties voorstelt voor de dekking van:

 • Overlijdenskosten

 • Zoekkosten in geval van verlies of diefstal van je huisdier

 • Bewaarvergoedingen
 • Kosten voor het annuleren van de reis

Opgelet, lees goed de algemene voorwaarden, want volgens de verzekeringen :

 • Vallen sommige ziektes of ingrepen hier niet onder.

 • Zijn sommige honden na een bepaalde leeftijd niet meer verzekerd

 • Zijn er tijdslimieten die in acht moeten worden genomen na het afsluiten van een ziekte- of ongevallenverzekering.

 • Worden volgens de formules soms alleen chirurgische kosten vergoed en geen medische kosten

 • Kunnen (alle) verzekeringsmaatschappijen ook elk jaar beslissen om hun contract met jou op te zeggen.

 

Onse besluit

Zoals we hebben gezien, kan een hondenverzekering jou veel geld besparen en helpen om onaangename verassingen te voorkomen. Het is naar onze mening daarom belangrijk om ze te gebruiken wanneer je niet over de middelen beschikt om zware ongevallen te behandelen.

Corona Direct is de verzekering die in beide gevallen van onze vergelijking het beste naar voren komt. Het is voor ons de hondenverzekering die het meest interessant is en het minst duur in geval van grote zorg.

Voordelige aanbieding : De leden van dogofriends ontvangen 10% op hun Corona Direct hondenverzekering via www.dogofriends.be/coronadirect/

 

Dit vind je misschien ook leuk

Goede bezoek bij de dierenarts

10 tips voor een goede bezoek bij de dierenarts

Heb je net een hond of een puppy geadopteerd? Dan is het eerste bezoek aan de dierenarts een essentiële

lees meer...

5 cadeau-ideeën voor jouw hond voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag, een kans om je wederhelft te laten zien dat je dol op hem of haar

lees meer...

Mobile Sliding Menu