Het begin van het schooljaar voor jouw hond

In Honden, Non classifié(e), Samen leven met jouw hond

Na een lange vakantieperiode wordt het nu tijd om zich goed voor te bereiden op het nieuwe jaar. Voor onze haarbolletjes wijst het nieuwe jaar op belangrijke veranderingen. Het betekent, voor velen het einde van momenten van aandacht van hun hondenbazen.

Deze transitie is niet altijd gemakkelijk voor onze 4-potige vrienden. Verschillenden gaan zich moeten aanpassen om de dagen terug alleen door te brengen wanneer de baasjes terug aan het werk zijn. Dit kan helaas bij sommige hondjes leiden tot angsttoestanden. Deze angst kan op zijn beurt ook leiden tot een zekere vorm van depressie, min of meer erg, afhankelijk van de hond. Dit kan zich vertalen tot minder tot helemaal geen eetlust of overdreven likken.

Happy Best Friends geeft je 5 tips om je hond beter te helpen deze veranderingen door te staan.

1. Geniet van de laatste zonnige dagen

Besteed de laatste zonnige dagen aan een leuke wandeling met jouw hond of speel er mee. Daarna, tijdens de rest van het jaar, is het mogelijk om nog steeds activiteiten te doen met jouw hondje: agility sessie, zwemles voor honden, frisbee,…

Neem jouw hond zo veel mogelijk mee. Als je naar buiten gaat is er niet altijd een reden om hem alleen thuis te laten: bijvoorbeeld tijdens de sporttrainingen van de kinderen.

2. Hou hem, tijdens je afwezigheid, bezig

Je kan hem bezig houden en hem stimuleren tijdens jouw afwezigheid door speelgoed of hondenbrokjes in jouw huis te verstoppen.

3. Denk aan dogsitting of dogwalking

Er bestaat de mogelijkheid om jouw hond een oppas te geven tijdens jouw afwezigheid, dogsitters. Dagverblijven zijn speciaal voorzien voor werkende mensen. Je kan ook beroep doen op dogwalkers die een wandeling gaat doet met jouw hond als je er geen tijd voor heeft.

4. Speel met hem wanneer je thuiskomt van het werk of van school

Of het nu je is of jouw kinderen, neem de tijd om met jouw hondje te spelen, indien mogelijk, van zodra je terug bent van het werk of van school, zodat hij zich gewaardeerd voelt. Spelletjes ontbreken niet: verstoppertje, obstakelparcours, met de bal of de frisbee spelen,…

5. En de terugkeer van de parasieten ?

Gepaard met de herfst komen ook de vlooien en teken terug. Het is aangeraden om preventieve behandelingen en ontwormen te gebruiken om deze kleine parasieten te vermijden! Ontdek hoe een teek kan spotten en verwijderen

banner tips

Dit vind je misschien ook leuk

Comparatif d'assurances pour chien

Welke verzekering kies jij voor je hond? Vergelijking van de aanbiedingen in België

Je wilt het beste voor je hond en dat is normaal! Natuurlijk hoort daar ook de beste zorg

lees meer...
chien mangeant des fruits

Zelf koken voor mijn hond

Baasje zijn is een voltijdse job. Dagelijkse wandelingen en regelmatig spelen zijn slechts een deel van het onderhoud.

lees meer...

Mobile Sliding Menu