fbpx

De overgang voor je hond na een vakantieperiode

In Honden, Samen leven met jouw hond

Na een lange vakantieperiode in de zomer is het tijd om je goed voor te bereiden op het “nieuwe (academische) jaar”. Ook voor onze viervoeters houdt dit enkele veranderingen in: zo zullen zij het vaak moeten stellen met wat minder aandacht dan dat ze tijdens de zomermaanden gewend zijn.

Deze transitie is niet altijd makkelijk voor honden. Doordat onze viervoeters er plots weer aan moeten wennen de dagen alleen door te brengen terwijl hun baasjes aan het werken zijn, kan dit soms leiden tot angsttoestanden. Sommige honden zullen minder of niet meer eten of likken zich opeens overdreven. In ietwat zeldzamere situaties kan dit zelfs leiden tot een zekere vorm van depressie.

Wij geven je graag 5 tips om je hond te helpen deze veranderingen beter door te staan.

1. Geniet van de laatste zonnige dagen

Besteed de laatste zonnige dagen samen met je hond: een leuke wandeling maken, samen buiten spelen… Zulke activiteiten kan je ook tijdens de rest van het jaar blijven doen. Als je afwisseling zoekt, zijn er een heleboel alternatieven beschikbaar zoals agility-sessies, zwemlessen, frisbee…

Neem je hond zoveel mogelijk met je mee. Als je naar buiten gaat is het niet altijd nodig je hond alleen thuis te laten; zo kan je hem bijvoorbeeld meenemen naar de sporttrainingen van je kinderen.

2. Hou je hond bezig tijdens je afwezigheid

Je kan je hond bezighouden en stimuleren tijdens jouw afwezigheid door speelgoed of hondenbrokjes in je huis te verstoppen.

3. Denk aan ‘dogsitters’ of ‘dogwalkers’

Er bestaat de mogelijkheid om een oppas – of een ‘dogsitter’ – te regelen voor je hond tijdens je afwezigheid. Dagverblijven zijn speciaal voorzien voor werkende mensen. Je kan ook beroep doen op ‘dogwalkers’ die speciaal langs je thuis komen om je hond mee wandelen te nemen.

4. Speel met je hond wanneer je thuiskomt van het werk of van school

Neem voldoende tijd om met je hond te spelen, indien mogelijk zodra je terug bent van het werk of van school. Dit zorgt ervoor dat je hond zich gewaardeerd voelt. Er zijn ontelbare spelletjes die jullie samen kunnen doen: verstoppertje, obstakelparcours, balspelen, frisbee werpen…

5. De terugkeer van parasieten

Gepaard met de herfst komen ook vlooien- en tekenbeten terug. Het is aangeraden om preventieve behandelingen en ontwormingsmiddelen te gebruiken om deze kleine parasieten te vermijden! Ontdek hoe je een teek kan spotten en verwijderen

banner tips

Dit vind je misschien ook leuk

Kat sproeien

Wat kan je doen als katten sproeien?

Je kan je wel inbeelden dat een kat die je huis ondersproeit een heel vervelend probleem is. Je eerste

lees meer...
Voedingsbehoeften van honden

Specifieke voedingsbehoeften van je puppy

Een hond heeft heel andere voedingsbehoeften dan de mens. Wat goed is voor ons is dat niet noodzakelijkerwijs

lees meer...
Puppy zindelijk maken

6 tips om je puppy zindelijk te maken

Als je puppy net in zijn nieuwe huis aankomt, weet hij nog niet dat hij zijn behoefte moet ophouden

lees meer...

Mobile Sliding Menu