fbpx

Geschikte voeding voor jouw kitten

In Eerste dagen met jouw kat, Gezondheid., Voeding.
Happy Best Friends Voeding Katten

Uw kitten is weg bij zijn moeder en dus weg van zijn melk. Vanaf nu kan hij vast voedsel eten. Door hem elke dag te voeden zal jouw kitten goed groeien en een sterke gezondheid krijgen.

Carnivoor

Een kitten eet niet hetzelfde als een mens. Katten zijn vleeseters en dit moet je respecteren. Zijn voeding zal dus voornamelijk dierlijke ingrediënten moeten bevatten zoals vlees, vis en eigeel.

Plantaardige ingrediënten (granen, soja, fruit en groene groenten) kunnen natuurlijk geen kwaad, maar probeer minder te geven dan dierlijke ingrediënten. Zoetigheden zoals taart, chocolade en snoepjes zijn helemaal niet geschikt voor een kat en kunnen zelfs gevaarlijk zijn.

De spijsvertering

De spijsvertering van een kitten is erg gevoelig als hij nog jong is. Een kat ontwikkeld geleidelijk aan zijn darmflora. Zetmeel uit granen wordt dus heel moeilijk verteerd.

Wanneer je een kitten adopteert, is het voor jouw kitten aangenamer als hij dezelfde voeding krijgt als bij zijn vorige eigenaar. Later raden we je ook af om abrupt van voeding te veranderen. Dit kan namelijk braken of diarree veroorzaken.

Wil je toch overschakelen van voeding? Meng dan de twee producten. Gebruik eerst grotendeels het oude product en meng er steeds meer van het nieuwe in. Doe dit gedurende twee weken. Als er geen problemen ontstaan kan je het oude voer dan weg laten.

Drinken

Jouw kitten heeft in principe geen nood meer aan melk. Het drinken van koemelk kan zelfs ernstige maagproblemen veroorzaken. Katten zijn van nature ook geen fan van water. Ze hebben de neiging om weinig te drinken. Ze hebben echter veel water nodig want een tekort aan vocht kan hun leiden tot blaasontstekingen of blaasgruis.

Om het drinken te stimuleren moet er altijd water beschikbaar zijn. Indien mogelijk zet je best op verschillende plaatsen in jouw huis een kommetje. Ververs het ook regelmatig.

Drinkt jouw kat af en toe van de kraan als deze open staat? Dat is niet abnormaal. Sommige katten houden van stromend water. Voor hen besteden er speciale waterfonteintjes waar ze uit kunnen drinken.

Let op met zelfbereide voeding

Veel kattenliefhebbers houden er van om zelf snacks en voeding te maken voor hun kat. Ondanks al het enthousiasme en de inspanningen blijft het echter niet zo een goed idee. De voeding bevat vaak niet genoeg vitaminen en bepaalde ingrediënten. Door deze tekorten kan jouw kat lijden aan spijsverteringsstoornissen, zwaarlijvigheid of zelfs misvormingen van het beendergestel.

Kies dus commerciële voeding of voeding van bij jouw dierenarts. Deze hebben een constante voedingswaarde en je kan vaak kiezen uit een heel gamma aan producten. Zo zal je zeker iets vinden dat precies voldoet aan de behoeften van jouw kat.

Dit vind je misschien ook leuk

Goede bezoek bij de dierenarts

10 tips voor een goede bezoek bij de dierenarts

Heb je net een hond of een puppy geadopteerd? Dan is het eerste bezoek aan de dierenarts een essentiële

lees meer...

5 cadeau-ideeën voor jouw hond voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag, een kans om je wederhelft te laten zien dat je dol op hem of haar

lees meer...

Mobile Sliding Menu