fbpx

Allergie bij honden: 3 natuurlijke geneesmiddelen

In Gezondheid, Honden, Non classifié(e)

Je hond heeft last van allergieën, wat nu? Het is belangrijk om de oorzaak van die huidirritatie op te sporen voordat je meteen voor de medische aanpak kiest.

Veel dierenartsen denken dat een ongezonde voeding een van de hoofdoorzaken is van huidproblemen. Zijn voeding aanpassen is een natuurlijke oplossing om die allergische reacties te behandelen.

In dit artikel ontdek je drie simpele, natuurlijke oplossingen voor je hond, waarvan je de resultaten in slechts enkele weken kan zien.

1. Hondenbrokken? Hup naar de vuilbak!

Hondenbrokken en andere industriële brokken zijn een van de hoofdoorzaken van huidproblemen bij onze trouwe viervoeter. Aangezien de productie op hoge temperatuur ligt, verliezen de brokken bijna al hun voedingswaren.

Hondenbrokken zijn moeilijk te verteren en verzwakken de spijsvertering. Er ontstaat bijgevolg een aantal gezondheidsproblemen, waaronder allergieën. Hoe komt dat? De verzwakte darm laat allerlei ongewenste factoren (toxines, allergenen, onverteerd voedsel, enz.) binnenstromen langs de ingewanden. Vervolgens worden deze stoffen opgenomen door het bloed, waardoor onze vierpotige vrienden allergische reacties krijgen.

Dierenartsen raden vaak gekookt voedsel aan bij de diagnose van allergieën en andere huidproblemen. Of je nu zelf kookt of beroep doet op een dienst als La Cuisine de Lola, maakt weinig verschil. Zolang het eten doorbakken en vers is. De ingrediënten moeten goedgekeurd zijn door een dierendiëtist om een voedingswaarde-deficiëntie te voorkomen.

2. Gezonde oliën en vetten

Stel jezelf gerust door Omega-3-olie te geven aan je beestje. Met de juiste hoeveelheid kan het allerlei huidziektes bestrijden.

Lijn-, vis- of kokosnootolie toevoegen aan zijn maaltijd is altijd een goed idee. De allergie wordt inwendig behandeld, maar ook zijn haar wordt glanzend en zijdezacht. Vermijdt echter maïsolie door GM, die het sterk allergeen maakt.

Hou in gedachte dat oliën vetten blijven. Deze kleine veranderingen in zijn dieet kunnen een grote impact hebben op zijn gewicht! Voeg oliën en vetten dus met mate toe.

Als je hem een maaltijd zelf bereidt, volg je altijd een recept van een hondendiëtist. Raadpleeg de hondendiëtist over de hoeveelheid vetzuren toegelaten in een maaltijd voor je hond. Koop je verse kant-en-klaar-maaltijden voor je hond, dan is het essentieel om te controleren of het wel de juiste oliën zijn.

3. Gefiltreerd water

Last but not least! Zorg ervoor dat je hond voldoende water drinkt, maar niet eender welk soort water. Kraantjeswater is veilig, maar niet de beste optie voor honden met een allergie. Je hond kan hiervan een ontsteking krijgen. Gefiltreerd water of water uit flessen garandeert een uiterst zuivere voeding.

Deze eenvoudige alternatieven zullen de meeste huidproblemen oplossen. We raden je aan om eerst de natuurlijke aanpak te proberen voordat je in een intensieve of zelfs agressieve behandeling vliegt. Als deze natuurlijke alternatieven niet sterk genoeg zijn, zal je de dierenarts moeten bezoeken.

Dit vind je misschien ook leuk

Goede bezoek bij de dierenarts

10 tips voor een goede bezoek bij de dierenarts

Heb je net een hond of een puppy geadopteerd? Dan is het eerste bezoek aan de dierenarts een essentiële

lees meer...

5 cadeau-ideeën voor jouw hond voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag, een kans om je wederhelft te laten zien dat je dol op hem of haar

lees meer...

Mobile Sliding Menu