fbpx

3 essentiële commando’s om je puppy aan te leren

In Educatie, Education, Eerste dagen met jouw hond, Honden
Happy Best Friends - hond basiscomando

Het opvoeden van een puppy is een belangrijk moment om wederzijds respect te winnen. Door enkele simpele regels te stellen, die gemakkelijk aan te leren zijn, zorg je ervoor dat je hond zijn plaats vindt in het nieuwe gezin en dat hij super gelukkig is!

Happy Best Friends geeft je enkele tips om je puppy 3 basiscommando’s aan te leren:

Kom

Dit is misschien wel het belangrijkste commando in de opvoeding van je puppy omdat het essentieel is dat je hond in elke mogelijke situatie naar je terugkeert. Vraag aan een vriend(in) om je puppy bij zich te houden en zet je op een paar meter afstand van hen. Roep je puppy bij zijn naam en zeg dan “kom!”. Moedig je hond enthousiast aan om tot bij jou te komen: gebruik hiervoor een hartelijke toon en vergeet niet je puppy te belonen als hij deze opdracht tot een goed einde brengt!

Zit

Dit commando zal je helpen je hond makkelijker onder controle te houden. Laat je viervoeter weten dat je een snoepje bij de hand hebt. Zodra je viervoeter dit geroken en/of gezien heeft, breng je het snoepje boven zijn hoofd waarna hij normaal gezien vanzelf zal gaan zitten. Breng dit gedrag in verband met het woord “zit” en beloon je hond wanneer deze opdracht tot een goed einde wordt volbracht. Geleidelijk aan zal je viervoeter het woordje “zit” associëren; je hoeft dan niet telkens meer te belonen.

Blijf

Het aanleren van dit commando zal ietwat meer geduld van je vereisen: puppy’s houden zich namelijk niet graag stil. Laat je hond gaan zitten: toon dat je een snoepje bij de hand hebt. Richt je andere handpalm naar je hond toe en zeg “blijf”. Stap nu enkele meters achteruit. Beloon je hond als hij deze opdracht tot een goed einde brengt.

attention

Tip: Oefen niet te lang met je hond: 10 minuten per oefening & maximum 3 keer per dag volstaat. Sluit af met een oefening die je viervoeter al goed beheerst. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je hele gezin dezelfde regels toepast: op die manier verwar je je pup niet onnodig.

Tot slot: positieve bekrachtiging is de beste methode! Complimenteer je puppy wanneer hij een commando goed uitvoert (dit kan verbaal zijn of m.b.v. een snoepje).

 

We wensen je alvast erg veel succes! 😊

 

banner tips

 

Dit vind je misschien ook leuk

Kat sproeien

Wat kan je doen als katten sproeien?

Je kan je wel inbeelden dat een kat die je huis ondersproeit een heel vervelend probleem is. Je eerste

lees meer...
Voedingsbehoeften van honden

Specifieke voedingsbehoeften van je puppy

Een hond heeft heel andere voedingsbehoeften dan de mens. Wat goed is voor ons is dat niet noodzakelijkerwijs

lees meer...
Puppy zindelijk maken

6 tips om je puppy zindelijk te maken

Als je puppy net in zijn nieuwe huis aankomt, weet hij nog niet dat hij zijn behoefte moet ophouden

lees meer...

Mobile Sliding Menu