fbpx

6 tips om je puppy zindelijk te maken

In Educatie
Puppy zindelijk maken

Als je puppy net in zijn nieuwe huis aankomt, weet hij nog niet dat hij zijn behoefte moet ophouden tot hij buiten is. Je puppy zal enkel zijn behoefte zo ver mogelijk van zijn slaapplaats en eethoek willen doen.

1. Kies een plekje

Kies een plekje waar je hond zijn behoefte kan doen, waar je hem in het begin steeds mee naartoe neemt. Deze plek is best ergens in de tuin of dicht bij je huis.

2. Beloon je puppy

Wanneer je puppy zijn behoefte op de juiste plaats doet, geef hem dan onmiddellijk een complimentje. Je kunt je pup ook belonen met een snoepje.

3. Ga regelmatig naar buiten

Een puppy moet heel vaak zijn behoefte doen. Neem hem na elk dutje, na het eten, na het spelen en na het trainen mee naar buiten. Let ook goed op je puppy om tekenen te herkennen dat hij zijn behoefte moet doen. Is hij overal aan het snuffelen, rondjes aan het draaien of aan het zuchten, dan is de nood waarschijnlijk hoog. Tijd om naar buiten te gaan dus!

4. Straf niet

Beheers je frustraties als je puppy een ongelukje heeft gehad. Door boos te zijn kan het leerproces van je puppy enkel verstoord worden. Tracht ongelukjes zo veel mogelijk te voorkomen en geef je puppy in het begin niet te veel vrijheid.

5. Associeer zijn behoefte doen met een woord

Kies een woord dat je zachtjes herhaalt wanneer hij buiten zijn behoefte doet. Geleidelijk aan gaat je puppy dit woord associëren met het feit dat hij zijn behoefte doet. Deze manier van aanleren kan heel nuttig zijn, ook voor wanneer je puppy ouder wordt.

6. Kuis een ongelukje onmiddellijk op

Als je puppy een ongelukje heeft gehad, haal je je puppy gauw weg van deze plek en kuis je het ongelukje best onmiddellijk op. Indien je de plek niet grondig reinigt en je puppy er nadien langs komt, kan de geur bij je puppy de behoefte opwekken om te plassen of te poepen.

 

banner tips

Dit vind je misschien ook leuk

Kat sproeien

Wat kan je doen als katten sproeien?

Je kan je wel inbeelden dat een kat die je huis ondersproeit een heel vervelend probleem is. Je eerste

lees meer...
Voedingsbehoeften van honden

Specifieke voedingsbehoeften van je puppy

Een hond heeft heel andere voedingsbehoeften dan de mens. Wat goed is voor ons is dat niet noodzakelijkerwijs

lees meer...
Puppy voorstellen

Hoe je puppy voorstellen aan je omgeving?

Je puppy zal je huis moeten leren ontdekken, en zal daarnaast ook heel wat nieuwe vriendjes ontmoeten. Hier zijn

lees meer...

Mobile Sliding Menu