fbpx

5 tips om je nieuwe puppy te verwelkomen

In Eerste dagen met jouw hond, Honden
Happy Best Friends - puppy ontvangen

Het is beslist: een puppy zal binnenkort deel uitmaken van je gezin! Is het de eerste keer dat je een viervoeter in huis neemt en weet je niet zo goed hoe en wat je allemaal moet voorbereiden om hem te verwelkomen?

Maak je geen zorgen! Happy Best Friends geeft je 5 tips mee om alles vlot te laten verlopen!

Slapen 

Net zoals een baby zal je viervoeter veel slaap nodig hebben. Wist je dat een puppy wel vijftien uur per dag kan slapen? Het puppyleven is vermoeiend! Zorg ervoor dat je hem niet stoort tijdens het slapen; plaats zijn kooi of mandje op een rustige plek zodat hij ongestoord kan rusten.

Behoeften

Jonge puppy’s hebben nog geen tijdsbesef en hebben de neiging om hun behoeften wanneer en waar dan ook te doen. Laat je kleine metgezel dus vaak een luchtje scheppen. Geleidelijk aan zal je puppy leren hoe lang hij nog moet wachten voordat hij naar buiten mag.

Opvoeding

De beste manier om je puppy dingen aan te leren is door middel van positieve beloning. Als je een bepaald gedrag wilt bevorderen, spreek je hond bemoedigend aan en beloon eventueel met een snoepje of een spelletje. Als je puppy daarentegen iets stouts doet wanneer je bijvoorbeeld even weg bent, wordt dan niet te boos. Je puppy zal tegen dan mogelijks de reden al vergeten zijn.

Wil je slecht gedrag afleren, dan kan je iets dat je puppy graag heeft ‘afnemen’: je kunt bijvoorbeeld stoppen met spelen of hem even geen aandacht meer geven. Agressieve bestraffingen zoals de hals van je hond grijpen of hem slaan zijn absoluut niet raadzaam: je wilt namelijk geen op angst of op pijn gebaseerde band creëren met je hond. Het beste is altijd om daadkrachtig “neen” te zeggen en je puppy zo te laten weten dat zijn gedrag voor jou niet ok is.

Voeding

Puppy’s hebben specifieke puppyvoeding nodig die aangepast is aan hun specifieke behoeften en hun dosis energie. In dit artikel kan je lezen hoe je het best jouw puppy moet voeden

Plaats de etensbakjes van je puppy altijd op een geschikte hoogte. We raden aan je hond pas eten te geven nadat je zelf gegeten hebt; zo kan je je hond aanleren om niet te bedelen wanneer je aan tafel zit.

Tot slot: zorg ervoor dat je puppy altijd een fris bakje water ter beschikking heeft!

Bewegen in huis 

Je kunt gebruik maken van kinderhekjes als je bepaalde plaatsen in huis wilt afschermen voor je hond. Op die manier kun je schade in huis beperken en ook een veilige thuis creëren voor je puppy.

Zo, we hopen dat deze tips je wat kunnen helpen. We wensen je alvast veel puppyplezier toe!

banner tips

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Dit vind je misschien ook leuk

Kat sproeien

Wat kan je doen als katten sproeien?

Je kan je wel inbeelden dat een kat die je huis ondersproeit een heel vervelend probleem is. Je eerste

lees meer...
Voedingsbehoeften van honden

Specifieke voedingsbehoeften van je puppy

Een hond heeft heel andere voedingsbehoeften dan de mens. Wat goed is voor ons is dat niet noodzakelijkerwijs

lees meer...
Puppy zindelijk maken

6 tips om je puppy zindelijk te maken

Als je puppy net in zijn nieuwe huis aankomt, weet hij nog niet dat hij zijn behoefte moet ophouden

lees meer...

Mobile Sliding Menu