fbpx

Voedsel voor puppy’s

In Eerste dagen met jouw hond, Honden, Voeding
Happy Best Friends - Puppyvoer

Wat is de beste voeding voor je nieuwe viervoeter? Je puppy is in volle groei en heeft dus specifieke voedingswaarden nodig zoals calcium of fosfor.
Happy Best Friends helpt je de best mogelijke voeding te vinden voor je pup. Kom alles te weten over hoeveelheden, voedingsbehoeften en de regelmaat waarmee je je puppy moet voeden, maar ook hoe je overschakelt van puppyvoeding naar voer voor volwassen honden. Ontdek de handige tips!

1. Puppybrokken

Er bestaan brokken die speciaal zijn ontwikkeld voor puppy’s: deze brokjes zijn afgestemd op de specifieke voedingsbehoeften van jonge honden.

Controleer goed de samenstelling van de brokken!

Het is belangrijk dat de brokjes vlees bevatten omdat je puppy veel eiwitten van dierlijke oorsprong nodig heeft. Let er dus op dat de voeding zo veel mogelijk eiwitten en zo min mogelijk koolhydraten bevat. Net zoals op onze verpakkingen staan de ingrediënten op het etiket in de volgorde van belangrijkheid.

Tip:

Let goed op de benaming van voedingsmiddelen! Als je je pup bijvoorbeeld kip wilt geven, moet de term «kipvlees» voorkomen, en niet enkel «kip» omdat deze benaming kan inhouden dat het om afvalproducten gaat.

 

2. Hoeveelheid en frequentie

Je pup heeft een kleine maag en moet daardoor verschillende kleine hoeveelheden krijgen per dag!

De porties evolueren naarmate het gewicht en de leeftijd van je hond toenemen:
– Tussen 2 en 4 maanden krijgt hij 3 gerechten per dag.
– Tussen 4 en 6 maanden krijgt hij 2 gerechten per dag.

Pas de hoeveelheid aan naar wat er op de verpakking staat: de hoeveelheid en de regelmaat waarmee je de voeding moet serveren hangen af van de leeftijd van je puppy, wat op de meeste verpakkingen ook zo weergegeven staat.

3. Bron van vers water

Net zoals voor ons is het erg belangrijk dat je hond regelmatig drinkt. Zorg er dus voor dat je puppy altijd een bakje water dichtbij heeft staan. Vergeet niet om het water te wisselen als het vuil is.

4. Verteringstijd

Puppy of volwassen: zorg ervoor dat je geen intensieve activiteit organiseert vlak nadat je hond gegeten heeft. Het wordt aangeraden je hond minstens 90 minuten verteringstijd te gunnen.

5. Geef je hond geen tafelresten

Dit zal voorkomen dat je hond aanleert om te bedelen terwijl jij aan het tafelen bent.

6. Denk aan huisgemaakt voedsel

Heb je er al eens aan gedacht het voedsel van je hond zelf thuis te bereiden? Er zijn talrijke studies beschikbaar die aantonen dat huisgemaakt voedsel erg positief is voor de levensverwachting van honden.

Indien je zin hebt om zelf gerechtjes klaar te maken maar toch wat twijfelt hoe je hieraan moet beginnen, twijfel dan niet om je dierenarts te raadplegen. Je dierenarts zal je kunnen adviseren over de juiste hoeveelheden m.b.t. het voedsel van je puppy.
Een puppy mag tot 40 gram vlees eten per kilogram gewicht, per dag. Dezelfde berekening geldt voor granen en groenten.


Let op: 
Een hond mag niet alles eten wat de mens eet. Controleer onze lijst van gevaarlijke voeding!

 

7. Schakel geleidelijk over van puppyvoeding naar voer voor volwassen honden

Let erop dat je niet te plots van voeding verandert. Naargelang je hond groeit, voeg je beetje bij beetje voer voor volwassen honden toe aan de dagelijkse voeding. Doe dit geleidelijk aan en verminder ondertussen de hoeveelheid van het puppyvoer. Dit doe je tot het bakje van je hond enkel nog gevuld is met voer voor volwassen honden.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Kat sproeien

Wat kan je doen als katten sproeien?

Je kan je wel inbeelden dat een kat die je huis ondersproeit een heel vervelend probleem is. Je eerste

lees meer...
Voedingsbehoeften van honden

Specifieke voedingsbehoeften van je puppy

Een hond heeft heel andere voedingsbehoeften dan de mens. Wat goed is voor ons is dat niet noodzakelijkerwijs

lees meer...
Puppy zindelijk maken

6 tips om je puppy zindelijk te maken

Als je puppy net in zijn nieuwe huis aankomt, weet hij nog niet dat hij zijn behoefte moet ophouden

lees meer...

Mobile Sliding Menu