fbpx

5 tips om op wintersport te vertrekken met je hond

In Honden, Non classifié(e), Samen leven met jouw hond
Skivakantie met honden vertrekken

Je vertrekt op skivakantie en aarzelt of je uw trouwe vriend mag meenemen? Op wintersport vertrekken met zijn hond, dat kan zeker! Volg deze 5 tips en geniet van een leuk verblijf zonder zorgen.

1. In je bagage, vergeet niet…Voyager

  • Zijn papieren: paspoort en gezondheidsboekje
  • Zijn lievelings brokken
  • Zijn lievelings dekens en speelgoed
  • Zijn halsband en zijn leiband
  • Zijn gezondheidshoes

Volg goed de gedragslijnen om met je hond in de auto te reizen in alle rust.

2. Neem enkele voorzorgsmaatregelen voor je vertrekt

Ga goed na of honden toegelaten zijn voordat dat je uw verblijf boekt.

Sinds Artikel 96 van 2012 zijn eigenaren van seizoenswoningen toegestaan de aanwezigheid van pets te weigeren. Een belletje vermijdt je veel mogelijke zorgen.

Een week voordat je vertrekt, denk aan wat crème aan te brengen die de zoolkussens van je hond versterkt. Breng er voor en na elke wandeling ook aan. Het zal zijn zoolkussens versterken en koubulten wegens zout en steentjes vermijden. Ook aangeraden is om je hond fysiek te trainen voor het bergwandelen. Als je hond niet gewend is aan lange wandelingen of zelfs aan lichamelijke oefening zou hij snel buiten adem kunnen komen.

Bescherm je hond tegen de kou

Alle honden zijn niet gelijk gevoelig voor de kou. Volgens de grootte, de leeftijd, de dikte van het bont, enz., zijn honden min of meer gevoelig voor de kou. Voor de meest gevoelige is het mogelijk ze te bedekken met een speciaal hondendekje. Het hondendekje zelf volstaat niet. Honden verliezen warmte voornamelijk door hun poten en oren. Denk aan vaselinezalf op gevoelige plekken aan te brengen. Dat speelt de rol van warmte-isolatie. Zorg ervoor dat je na elke uitstap zijn buik en zijn poten goed afdroogt.

Let goed op dat hij geen sneeuw eet want dat zou hem maagstoornissen kunnen veroorzaken.

Bescherm je hond tegen de zon

Door weerkaatsing kan de zon zowel bij de mens als bij de hond een oogontsteking veroorzaken (uveïtis). Als je hond zichtproblemen heeft, bestaan er zonnebrillen speciaal voor hem bedacht. Raadpleeg daarvoor je dierenarts.

Als de neus van je hond gedepigmenteerd is, wordt het ook aangeraden om zonnecrème eraan te brengen om verbrandingen te vermijden. Ten slotte, vermijd met hem te wandelen wanneer de zon het felst schijnt en geef de voorkeur aan schaduwrijke wandelingen.

5. Hou je hond bezig

Om veiligheidsredenen zijn skipisten verboden voor onze behaarde vriendjes. Je mag ze daar helaas niet meenemen. Integendeel zijn pisten beneden wel toegankelijk. Je mag daar gaan wandelen of sleeën.

Als je de hele dag doorbrengt op de pisten, zorg ervoor dat je bekende voorwerpen en speelgoed binnen bereik van je hond laat. Zelfs als je hond namelijk gewend is om alleen te blijven, hij zou het toch moeilijk kunnen verdragen van jou gescheiden te zijn in een onbekend milieu. Een goede oplossing is om beroep te doen op een dog sitter die hem gezelschap houdt.

 

banner tips

Dit vind je misschien ook leuk

Goede bezoek bij de dierenarts

10 tips voor een goede bezoek bij de dierenarts

Heb je net een hond of een puppy geadopteerd? Dan is het eerste bezoek aan de dierenarts een essentiële

lees meer...

5 cadeau-ideeën voor jouw hond voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag, een kans om je wederhelft te laten zien dat je dol op hem of haar

lees meer...

Mobile Sliding Menu