fbpx

6 tips om je puppy zindelijk te maken

In Educatie
Puppy zindelijk maken

Wanneer je puppy in zijn nieuwe huis komt, weet hij niet dat hij zijn behoefte buiten moet doen. Zijn enige zorg bestaat erin zijn behoefte zo ver mogelijk van zijn slaapplaats en eethoek te doen.

1. Kies een plek waar hij zijn behoefte kan doen

Kies hiervoor een plek in de tuin of dicht bij je huis. Neem hem in het begin altijd naar deze plek.

2. Beloon hem

Wanneer hij zijn behoefte op de juiste plaats doet, geef hem dan onmiddellijk een complimentje. Doe je dat met snoepjes, denk er dan wel aan om hem heel kleine porties te geven want een puppy moet vaak zijn behoefte doen.

3. Neem hem vaak naar buiten

Een puppy moet heel vaak zijn behoefte doen. Neem hem na elke siësta, na het eten, na het spelen en na de africhting naar buiten. Let ook op je puppy om de tekenen te herkennen dat hij zijn behoefte moet doen. Is hij overal aan het snuffelen, rondjes aan het draaien of aan het zuchten, neem hem dan onmiddellijk naar buiten.

4. Straf hem niet

Beheers je woede wanneer je puppy een ongelukje heeft. Woede kan zijn leerproces alleen maar verstoren. Tracht ongelukjes zo veel mogelijk te voorkomen en geef je puppy in het begin niet te veel vrijheid.

5. Associeer zijn behoefte doen met een woord

Kies een woord dat je zachtjes herhaalt wanneer hij buiten zijn behoefte doet. Geleidelijk aan gaat hij dit woord associëren met het feit dat hij zijn behoefte doet. Deze lering kan heel nuttig zijn wanneer je bijvoorbeeld geen uur in de kou wilt staan voordat hij zijn behoefte doet.

6. Reinig onmiddellijk bij een ongelukje

Wanneer je puppy een ongelukje heeft : verwijder je puppy en reinig de plek onmiddellijk. Indien je de plek niet grondig reinigt en je puppy er langs komt, kan de geur bij je puppy de behoefte opwekken om te plassen of te poepen.

 

banner tips

Dit vind je misschien ook leuk

Goede bezoek bij de dierenarts

10 tips voor een goede bezoek bij de dierenarts

Heb je net een hond of een puppy geadopteerd? Dan is het eerste bezoek aan de dierenarts een essentiële

lees meer...

5 cadeau-ideeën voor jouw hond voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag, een kans om je wederhelft te laten zien dat je dol op hem of haar

lees meer...

Mobile Sliding Menu