fbpx

5 tips om je huis puppyproof te maken

In Eerste dagen met jouw hond, Samen leven met jouw hond
Jouw woning puppyproof te maken

Ga je een nieuwe puppy adopteren? Wees maar zeker dat hij snel zijn nieuwe omgeving zal willen verkennen. Hij gaat aan alles willen ruiken, kauwen en krabben. Het is dus uiterst belangrijk om jouw woning aan te passen aan je nieuwe vriend. Hier zijn enkele tips om je woning puppyproof te maken:

1. Maak zelf eens een toer door je tuin

Controleer de omheining van je tuin om zeker te zijn dat er geen gaten in zitten. Zorg ervoor dat er ook zeker geen pesticiden of andere chemische middelen in de tuin bevinden.

2. Zet gevaarlijke producten buiten bereik

Deze spreekt wat voor zich. Zet reinigingsmiddelen buiten zijn bereik. Probeer ook elektrische kabels wat weg te steken. Verberg ze achter meubels of plaats er een bescherming over.

3. Beperk zijn toegang

Gebruik een hekje om zijn toegang te beletten tot gevaarlijke trappen of tot plekken die niet puppyproof zijn zoals de garage.

4. Laat geen spullen rondslingeren

Zowel voor de veiligheid van jouw spullen als van jouw puppy laat je best niets rondslingeren. Een puppy gaat veel willen kauwen op spullen en verstopt deze dan. Krijgt hij toch iets te pakken, maar er dag geen spel van en neem het gewoon onmiddellijk af. Wilt hij het niet teruggeven? Probeer dan te ruilen met een snoepje of speelgoed. Laat ook zeker nergens plastic zakken liggen! Een puppy zou er al spelend in kunnen stikken.

5. Let op met kamerplanten

Veel kamerplanten zijn giftig, vraag aan je dierenarts een lijst van giftige planten en zorg dat deze ver buiten zijn bereik staan.

Ziezo, nu is jouw huis al heel van veiliger en kan jouw nieuwe puppy zo veel rondrennen als hij wilt! Houd tijdens zijn eerste verkenningen wel altijd een oogje in het zeil.

loterij

Dit vind je misschien ook leuk

Goede bezoek bij de dierenarts

10 tips voor een goede bezoek bij de dierenarts

Heb je net een hond of een puppy geadopteerd? Dan is het eerste bezoek aan de dierenarts een essentiële

lees meer...

5 cadeau-ideeën voor jouw hond voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag, een kans om je wederhelft te laten zien dat je dol op hem of haar

lees meer...

Mobile Sliding Menu