fbpx

Je kat laten wennen aan zijn kattenmand

In Educatie., Gedrag.
Kat in een kattenmand

Is het altijd een drama om naar de dierenarts te gaan? Heb jij ook al afspraken moeten afzeggen bij de dierenarts omdat je de kat niet op tijd in zijn mandje kreeg? Hier zijn enkele tips om de stress rond zijn mandje te verminderen.

De juiste kattenmand

  • Kies een mand van kunststof. Deze zijn voor jou makkelijk om schoon te maken en je kat kan er zich niet in vastgrijpen zoals bij een rietenmand.
  • Neem een mand met een deksel dat helemaal open kan langs boven. Zo kan je jouw kat er makkelijk inzetten en weer uithalen. Je kat kan bij de dierenarts dan ook in het onderste deel blijven zitten in zijn eigen geur.

Wennen aan de mand

Maak de mand eerst heel proper zodat alle oude geuren er uit zijn. Zet de mand dan in een hoek van de kamer en leg er iets zacht in met eventueel enkele brokjes of snoepjes. Doe dit nu al, ook al moet je nog niet meteen naar de dierenarts. Het wennen aan de mand kan enkele weken tot zelfs maanden duren, dus je begint best zo snel mogelijk.

Heeft je kat toch nog steeds bang van de mand? Leg er dan een doek over zodat hij deze niet herkent of laat enkel het onderste deel liggen. Als hij daar aan went, kan je het deksel er weer op zetten. Leg nog steeds een kussen of dekentje en snoepjes in de mand. Na een tijdje zal jouw kat de mand zien als een rustplek.

Als dit goed gaat kan je het deurtje dichtdoen wanneer hij in de mand zit. Doe het meteen daarna weer open en beloon je kat als hij kalm blijft. Herhaal dit en laat het deurtje altijd langer dicht. In de laatste fase til je de mand op en wandel je er korte afstanden mee door je huis.

arhomani olies

Dit vind je misschien ook leuk

Goede bezoek bij de dierenarts

10 tips voor een goede bezoek bij de dierenarts

Heb je net een hond of een puppy geadopteerd? Dan is het eerste bezoek aan de dierenarts een essentiële

lees meer...

5 cadeau-ideeën voor jouw hond voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag, een kans om je wederhelft te laten zien dat je dol op hem of haar

lees meer...

Mobile Sliding Menu