fbpx

Hondenspeelgoed kan dodelijk zijn!

In Honden, Non classifié(e), Samen leven met jouw hond
jouets pour chien

Honden zijn zoals kinderen, ze hebben liefde en aandacht nodig. Als we ze geen aandacht geven, vervelen ze zich. Het is een gewoonte geworden dat we hondenspeelgoed kopen voor onze woefjes om ze bezig te houden als we met hen spelen of als wij afwezig zijn. Veel mensen zijn verloren voor de talrijke beschikbare snuisterijen op de markt. Ze kiezen dan wat ze schattig vinden zonder zich van de samenstelling aan te trekken. Helaas liggen er wel schadelijke spellen tussen. Hier stellen we een lijst voor van de meest voorkomende spelletjes die af te raden zijn.

  • Tennisballen

Iedereen houdt ervan met een balletje te spelen met zijn hond. Wist je dat een gewone tennisbal gevaarlijk kan zijn? Inderdaad, de buitenlaag van een tennisbal is even corrosief als schuurpapier! Het gewone feit dat hij de bal in zijn muil heeft kan zijn tandglazuur afschrappen. Daarenboven, als je hond een tennisbal kauwt, komen er fijne stoffen los die tussen zijn tanden komen en zijn tandvlees ontsteken. Ten slotte, tijdens het kauwen zijn schadelijke chemische stoffen bevrijd en kunnen zijn reukzin urenlang ontregelen.

tennisbal

  • Industriële hondenbotten

We geven ons hond graag industriële kauwbotten en denken dat we hem op deze manier plezier maken. Blij zal ze zeker zijn maar dat betekent niet dat het gezond is voor zijn lichaam. Deze botten zijn gemaakt van dierenvel zoals koeien, paarden en zelfs honden! Het vel ondergaat verschillende chemische behandelingen om het te reinigen, te verwerken en het aantrekkelijk te maken. Werkelijk is deze soort “botten” simpelweg gift. Naast het risico van chemische stoffen, loopt jouw hond het risico zich te verslikken. Het gebeurt ook vaak dat het vel dat gebruikt wordt afkomstig is van zieke dieren of van dieren die besmettelijke ziektes droegen zoals de salmonella.

hondenbotten

  • Plastic speelgoed

Het bevat chemische stoffen zoals ftalaat of bisfenol A die vaak gebruikt zijn om het plastic soepeler te maken. Hoe meer het voorwerp gebruikt werd hoe hoger de concentratie van deze stoffen. Bovendien, als je hond er in grote hoeveelheden absorbeert loopt hij een hoger risico van kanker te krijgen en kan vaak ook fertiliteitproblemen ontwikkelen. Voor deze redenen zijn deze stoffen trouwens al sinds enkele jaren verboden in speelgoed voor kinderen.

plastiek speelgoed

 

Opgelet, natuurlijk is deze lijst niet volledig en zijn hondenspelletjes niet allemaal schadelijk! Niettemin, de volgende keer dat je voor een zodanig grote keuze staat van hondenspeelgoed, vergeet niet dat je hond vooral het speelgoed zal kauwen. Giftige stoffen zijn dan in zijn speeksel overgeheveld en zullen in zijn lichaam aflopen. Let goed op het etiket voor je een spelletje koopt!

 

Hondenverzekering

Dit vind je misschien ook leuk

Goede bezoek bij de dierenarts

10 tips voor een goede bezoek bij de dierenarts

Heb je net een hond of een puppy geadopteerd? Dan is het eerste bezoek aan de dierenarts een essentiële

lees meer...

5 cadeau-ideeën voor jouw hond voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag, een kans om je wederhelft te laten zien dat je dol op hem of haar

lees meer...

Mobile Sliding Menu