Dit simpel gebaar zou het leven van jouw hond kunnen redden

In Gezondheid, Honden, Non classifié(e), Samen leven met jouw hond
EHBO-zakje-hond

Ongelukken gebeuren niet alleen bij anderen ! Daarom is een EHBO-zakje voorzien voor jouw hond een heel simpel gebaar dat het leven van jouw hond zou kunnen redden. Dankzij het EHBO-zakje zal je, op de best mogelijke manier, de eerste hulp aan jouw hond kunnen geven. Hier zijn 7 onmisbare zaken die je in het noodpakket moet voorzien:

1. Saline

In het geval dat jouw hond gewond geraakt en dat de wonde vuil is, dan is het belangrijk om het te reinigen en onzuiverheden te verwijderen. Saline zal ook handig zijn om de ogen van jouw hond te spoelen als er een vreemd lichaam inkruipt. Honden verdragen saline heel goed, je moet dus zeker niet bang zijn om het te gebruiken. Je kan dit zonder voorschrift kopen bij jouw apotheek.

2. Ontsmettingsmiddel

Ontsmettingsmiddel is één van de belangrijkste elementen in een EHBOdoos. Geef voorrang aan antiseptische oplossingen die jouw hond niet zullen irriteren, zoals Bétadine bijvoorbeeld.

3. Kompressen en verbandmiddelen

Kompressen zullen handig zijn om een wonde te verzorgen en proper te krijgen. Geef steeds voorkeur aan kompressen in plaats van aan katoen: katoen zou vezels in de wonde kunnen achterlaten die jouw hond kunnen storen of zelfs kwetsen. Kompressen zijn voorzien om dit probleem te vermijden. Je kan ook een propere kompresse toepassen op de schoongemaakte wonde om deze te beschermen. Aarzel zeker niet om het allemaal vast te maken met een verband zodat alles goed op zijn plaats blijft.

4. Een schaar met ronde punt

Een schaar met afgeronde tips zal je helpen om het haar van jouw hond rond een wonde of op gevoelige lichaamsdelen zoals oren te snijden. Dit zal ook handig zijn voor de kompressen of andere zaken te knippen. Geef voorkeur aan een schaar met ronde punt om te vermijden dat u uw hond pijn doet als u zijn haar afknipt.

5. Een tekentang

Zomer is het seizoen waar teken tevoorschijnkomen. Deze parasieten kunnen jouw hond de ziekte van Lyme overbrengen, waardoor het dus heel belangrijk is om ze snel te verwijderen. Tekentangen zijn speciaal ontworpen om teken er gemakkelijk en volledig uit te krijgen, zonder dat het hoofd er nog in blijft.

6. Een pincet

Deze zal nuttig zijn om vreemde stoffen, die in de wonden van jouw hond zijn geraakt, eruit te halen.

7. Papier en telefoonnummer

Vergeet vooral niet de papieren van jouw hond mee te nemen en een telefoonnummer van een dierenarts die zich dicht bij jouw vakantieverblijf bevindt voor noodgevallen. Neem zeker ook het telefoonnummer van het antigifcentrum mee van het land waar je naartoe reist.

Vind nog meer advies terug om jouw reis met jouw hond goed voor te bereiden in het artikel “Hiermee moet je rekening houden als je reist met jouw hond“.

Hondenverzekering

Dit vind je misschien ook leuk

5 Instagram accounts van honden die je absoluut moet volgen

Onze vierpotige vrienden nemen Instagram over, en dit tot ons grootste genoegen. We hebben in dit artikel dus

lees meer...

3 spelideeën om binnen te spelen met je hond

Regelmatige speelsessies zullen bijdragen tot zijn geestelijk en lichamelijk welzijn. Het is volstrekt mogelijk om binnen te spelen

lees meer...
Chien perdu

5 tips om het verliezen van je hond te vermijden

« Om de 4 uur een verloren hond » In België wordt om de 4 uur een hond

lees meer...

Mobile Sliding Menu