fbpx

5 tips om de perfecte foto van je hond te nemen

In Honden, Non classifié(e), Samen leven met jouw hond
Foto van je hond nemen

Is je hond de liefste van alle woeffies? Dat moet je zeker opslaan hoewel het niet gemakkelijk is om hem van zijn beste kant te nemen. Hij blijft bewegen en kijkt naar alle richtingen behalve die van het objectief. Je krijgt hier enkele tips om de perfecte shot te maken van je behaarde mannetje.

1. Stel uw fototoestel in op de juiste modus

Blijf je hond moeilijk stil? Om te vermijden dat alle foto’s van je hond in een waas resulteren, opteer voor geschikte modi voor bewegende onderwerpen. Heb je een reflex? Kies voor de « shutter priority » -modus en een korte sluitertijd. Heb je een digitaal toestel, stel dan de « sport » modus in waarvan het eerste doel is juist om beweging op te vangen.

Stel je toestel een “continuous shooting” -modus voor, aarzel het niet te gebruiken zodat je de hele actie van je hond kan fotograferen.

2. Bedenk op voorhand welke foto je gaat nemen

Je hond is het niet gewoon om te poseren of selfies te nemen! Hij zou zich niet in scène kunnen zetten zoals jij dat kan bijvoorbeeld. Denk op voorhand welke foto je wenst te nemen maar dus ook aan de houding, de plek, de accessoires, de achtergrond, enz. Je moet je de foto al inbeelden voor de shooting.

Wees creatief. Je mag bijvoorbeeld beroep doen op een persoon of een ander dier om je hond in actie te fotograferen. In gezelschap met iemand bekend zal hij meer emotie uitdrukken. Je mag er ook klein accessoires bij toevoegen: hoedje, bril, snaal, snor,… Op voorwaarde dat hij ze toestaat natuurlijk!

Heb je geen precies idee? Dan blijkt het een goede oplossing om inspiratie te gaan halen op leuke websites zoals Pinterest.

3. Kies welke houding je hond gaat nemen

Poseren maar!
Net zoals een beroepsfotograaf, zorg ervoor dat je hond een bepaalde houding aanneemt en dat hij zo blijft. Tip: hou zijn lievelingsspeelgoed of een snackje boven het toestel vast om zijn aandacht te trekken. Eens de foto is genomen, geef hem dat speelgoed of snackje. Op die manier maak je er een positieve ervaring van en vereenvoudig je de volgende fotosessies.

Actie!
In een parc of een tuin, stel je hond in actie door hem een frisbee of een bal te gooien. Fotografeer je hond op verschillende momenten: lopend, springend, rollend, enz.

Ga op de loer staan
Wees geduldig als je van plan bent om je hond “natuurlijk” te fotograferen. Speel de rol van paparazzi en ga op de loer liggen. Maak gebruik van de zoom en laat hem lopen. Probeer hem niet lastig te vallen door het objectief aan zijn neus te plakken. 

4. Kies voor een verlicht plekje

Ga liever voor een bekende plek. Je hond voelt zich daar gezellig en dat zie je op de foto’s. In een onbekend milieu zou hij zenuwachtig kunnen worden of zich gemakkelijk laten verleiden.

Kies voor een verlicht plekje en geef de voorkeur aan daglicht: binnen langs een schuifpui, buiten, laat in de namiddag om van een zacht licht te genieten. Probeer dat het licht terzijde komt en niet van voren of vanachter je hond. Wil je foto’s vanbinnen nemen, maak dan liever gebruik van witte muren die het licht reflecteren.

Gebruik de flash liever niet. Het vervormt en verzwakt de kleuren van de pels en de ogen van je hond.

5. Neem de goede hoek

Ben je van plan om je hond van voren, het objectief strak aankijkend, te fotograferen? Of liever vanachter, de horizon afturend? Een goede raad: aarzel niet om neer te hurken of te gaan liggen om je hond op zijn hoogte te fotograferen. Geniet op die manier van een betere hoek, stel je hondje op zijn gemak en vermijdt een zeker superioriteitsgevoel.

Dit vind je misschien ook leuk

Goede bezoek bij de dierenarts

10 tips voor een goede bezoek bij de dierenarts

Heb je net een hond of een puppy geadopteerd? Dan is het eerste bezoek aan de dierenarts een essentiële

lees meer...

5 cadeau-ideeën voor jouw hond voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag, een kans om je wederhelft te laten zien dat je dol op hem of haar

lees meer...

Mobile Sliding Menu