Euthanasie, een moeilijke keuze

In Samen leven met jouw hond
Euthanasie hond

Op een dag zul je misschien met een zware verantwoordelijkheid worden geconfronteerd en voor een pijnlijke keuze worden geplaatst : moet ik mijn hond laten inslapen?

Je zult verscheurd worden tussen je ver- langen om je hond uit zijn lijden te ver- lossen en je verlangen om hem nog wat langer bij je te mogen houden. In dergelijke momenten moet het welzijn van je hond primeren. Uiteraard zal je dierenarts je in een der- gelijke situatie kunnen helpen, door je objectief medisch advies en waarde- volle raad te geven, maar de definitieve beslissing ligt bij jezelf.

In welk geval wordt euthanasie toegepast?

Euthanasie wordt toegepast wanneer een lichamelijke of psychologische aandoening niet kan worden behandeld en de gevolgen ervan zodanig ernstig zijn dat het beter is het dier uit zijn lijden te verlossen.

Hoe verloopt euthanasie?

De dierenarts geeft je hond een spuitje met een overdosis anestheticum. Na enkele seconden valt je hond in slaap. Na 5 of 10 minuten is de euthanasie voltooid.

Moet ik erbij blijven?

Het betreft een zeer persoonlijke keuze. Sommigen zullen hun hond tot op het laatste moment willen begeleiden, terwijl deze ervaring voor anderen te pijnlijk is om erbij te blijven. Mocht je twijfelen, vraag dan raad aan je dierenarts die je zal helpen om de juiste beslissing te nemen.

Wat vertel ik de kinderen?

De beslissing om je kinderen erbij te betrek- ken, is afhankelijk van hun leeftijd en ontwikkelingsniveau. Tracht voor zover mogelijk je kinderen de waarheid te zeggen in plaats van hun een leugen te verkopen. Je doet dat misschien omdat je hen wilt beschermen, maar zo kun je ook hun vertrouwen schaden. Tracht hun duidelijk uit te leggen dat voor het welzijn van je hond je hem wilt helpen vertrekken.

Banner dogobox

Dit vind je misschien ook leuk

Comparatif d'assurances pour chien

Welke verzekering kies jij voor je hond? Vergelijking van de aanbiedingen in België

Je wilt het beste voor je hond en dat is normaal! Natuurlijk hoort daar ook de beste zorg

lees meer...
chien mangeant des fruits

Zelf koken voor mijn hond

Baasje zijn is een voltijdse job. Dagelijkse wandelingen en regelmatig spelen zijn slechts een deel van het onderhoud.

lees meer...

Mobile Sliding Menu