Hoe kies je het beste snackje voor je hond?

In Honden, Non classifié(e), Voeding
Hond snack

Het is niet altijd gemakkelijk om een gezond en smakelijk snackje te vinden voor je hond. Hoe moet ik zoveel keuze aanpakken in de winkel?

1. Let op de samenstelling

Kies liever snackjes die vooral rijk aan vlees en vezel zijn. Controleer goed voordat je gaat kiezen, de meeste snackjes bevatten veel vet maar zeer weinig eiwitten.

2. Huisgemaakte snackjes

Waarom zou je geen eigen snacks bereiden voor je lieve partner? Het voordeel: je weet wat erin zit! Maar wees voorzichtig, het betekent niet dat je er alles en nog wat in mag steken. Alles wat wij eten is niet altijd gezond voor je hond! Om de gezonde ingrediënten te gebruiken in de juiste hoeveelheden, beroep je op recepten die speciaal voor onze vierpotige vrienden zijn gemaakt.

Tip
Voedingsmiddelen zoals wortelen, snijbonen, broccoli, zijn prima voor je hond geschikt omdat ze vezelrijk en caloriearm zijn. Probeer dus industriële snacks van tijd tot tijd te vervangen met kleine stukjes van deze rauwe groeten.

3. Altijd met mate

Je hond kijkt je verliefd aan en je hebt het erg moeilijk om hem weer te staan. Het vraagt vasthoudendheid dus wees sterk! Geef hem niet te veel snacks. Je hond mag op een dag niet te veel calorieën innemen. Raadpleeg je dierenarts over de niet te overschrijden hoeveelheden.

banner tips

Dit vind je misschien ook leuk

5 Instagram accounts van honden die je absoluut moet volgen

Onze vierpotige vrienden nemen Instagram over, en dit tot ons grootste genoegen. We hebben in dit artikel dus

lees meer...

3 spelideeën om binnen te spelen met je hond

Regelmatige speelsessies zullen bijdragen tot zijn geestelijk en lichamelijk welzijn. Het is volstrekt mogelijk om binnen te spelen

lees meer...
Chien perdu

5 tips om het verliezen van je hond te vermijden

« Om de 4 uur een verloren hond » In België wordt om de 4 uur een hond

lees meer...

Mobile Sliding Menu