Hoe kies je het beste snackje voor je hond?

In Honden, Non classifié(e), Voeding
Hond snack

Het is niet altijd gemakkelijk om een gezond en smakelijk snackje te vinden voor je hond. Hoe moet ik zoveel keuze aanpakken in de winkel?

1. Let op de samenstelling

Kies liever snackjes die vooral rijk aan vlees en vezel zijn. Controleer goed voordat je gaat kiezen, de meeste snackjes bevatten veel vet maar zeer weinig eiwitten.

2. Huisgemaakte snackjes

Waarom zou je geen eigen snacks bereiden voor je lieve partner? Het voordeel: je weet wat erin zit! Maar wees voorzichtig, het betekent niet dat je er alles en nog wat in mag steken. Alles wat wij eten is niet altijd gezond voor je hond! Om de gezonde ingrediënten te gebruiken in de juiste hoeveelheden, beroep je op recepten die speciaal voor onze vierpotige vrienden zijn gemaakt.

Tip
Voedingsmiddelen zoals wortelen, snijbonen, broccoli, zijn prima voor je hond geschikt omdat ze vezelrijk en caloriearm zijn. Probeer dus industriële snacks van tijd tot tijd te vervangen met kleine stukjes van deze rauwe groeten.

3. Altijd met mate

Je hond kijkt je verliefd aan en je hebt het erg moeilijk om hem weer te staan. Het vraagt vasthoudendheid dus wees sterk! Geef hem niet te veel snacks. Je hond mag op een dag niet te veel calorieën innemen. Raadpleeg je dierenarts over de niet te overschrijden hoeveelheden.

banner tips

Dit vind je misschien ook leuk

5 cadeau-ideeën voor jouw hond voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag, een kans om je wederhelft te laten zien dat je dol op hem of haar

lees meer...

7 manieren om ervoor te zorgen dat je hond gezond is

  Hoe weet je wanneer je hond het niet goed doet? Helaas kan je haarbal je niet vertellen wanneer

lees meer...
7 tips om voor je hond te zorgen

7 tips om voor je hond te zorgen in 2019

Het jaar 2019 is nog maar net begonnen en je hebt jouw lijst met goede voornemens voor dit nieuwe

lees meer...

Mobile Sliding Menu