5 tips om je puppy goed te ontvangen

In Eerste dagen met jouw hond, Honden
Happy Best Friends - puppy ontvangen

Een nieuwe vierpotige vriend trekt bij jou in en je weet niet hoe je hem moet ontvangen? Maak je geen zorgen, Happy Best Friends geeft je 5 basis tips om je huis gezellig te maken voor je puppy.

Slapen 

Je puppy, net zoals een baby, heeft minstens een goed vijftien uur slaap nodig per dag. Het puppyleven is vermoeiend! Zorg ervoor dat je hem niet stoort tijdens zijn slaap en dat de kinderen hem ook niet wakker maken. Plaats zijn kooi of zijn mandje op een rustig plekje zodat hij daar gezellig kan slapen zonder storing.

Behoeften

Jonge puppies hebben nog geen tijdsbesef en hebben de neiging om hun behoeften wanneer en waar dan ook te doen. Laat je kleine maat dus vaak naar buiten gaan. Geleidelijk aan zal hij leren hoe lang hij nog moet wachten voordat hij naar buiten mag en zal zich inhouden.

Opvoeding

De beste leer is om hem altijd positief te belonen. Als je een gedrag wilt bevorderen, spreek hem hartsterkend aan of beloon hem met een snoepje of een spelletje. Als je puppy iets slechts gedaan heeft toen je weg was, moet je hem niet beknorren want hij zal de reden al vergeten zijn. Om een slecht gedrag te doen verdwijnen, is het aanbevolen om hem iets dat hij graag heeft af te nemen, bijvoorbeeld stoppen met spelen, hem geen aandacht meer geven of negeren. Gewelddadige bestraffingen zoals zijn hals grijpen is erg niet raadzaam: je wilt geen band creëren dat op angst of pijn is gebaseerd. Geef je puppy nooit lijfstraffen. Sla om nooit met je handen, een krant of wat dan nog. Het beste is om hem “neen” te zeggen of hem aan de kant te zetten voor enkele minuten.

Voeding

Puppies hebben een geschikte voeding nodig wegens specifieke behoeften aan energie. Krijg hier meer info hoe je het best jouw puppy moet voeden

Probeer om zijn eetketels altijd op een geschikte hoogte voor je hond te plaatsen. Het is aanbevolen hem pas zijn eten te geven nadat jij zelf gegeten hebt. Je zult sterk moeten blijven, en niet aan de bekoring toegeven want anders zal hij ervan overtuigd zijn dat hij alles van je kan krijgen en zal wispelturig worden!

Ten slotte, zorg ervoor dat hij altijd over fris water beschikt.

Bewegen in het huis 

Maak gebruik van kinderhekjes om de verplaatsingen van je vierpotige familielid te beperken, en dus ook de schade bij afwezigheid.

Je weet nu hoe je aan deze mooie ervaring kunt beginnen met je puppy!

banner tips

Dit vind je misschien ook leuk

Goede bezoek bij de dierenarts

10 tips voor een goede bezoek bij de dierenarts

Heb je net een hond of een puppy geadopteerd? Dan is het eerste bezoek aan de dierenarts een essentiële

lees meer...

5 cadeau-ideeën voor jouw hond voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag, een kans om je wederhelft te laten zien dat je dol op hem of haar

lees meer...

Mobile Sliding Menu