fbpx

5 tips om je huis puppyproof te maken

In Eerste dagen met jouw hond, Samen leven met jouw hond
Jouw woning puppyproof te maken

Ben je van plan om een puppy te adopteren? Spannend! Puppy’s zijn erg nieuwsgierig en gaan al snel de hele omgeving willen verkennen: je puppy zal vast aan alles willen ruiken, kauwen en krabben. Het is dus belangrijk om je woning wat aan te passen aan je nieuwe vriend.

Hier zijn enkele tips om je huis puppyproof te maken:

1. Controleer je tuin

Controleer de omheining van je tuin om zeker te zijn dat er geen gaten in zitten waarlangs je hond zou kunnen ontsnappen. Zorg er ook voor dat er zich zeker geen pesticiden of andere chemische middelen in je tuin bevinden.

2. Berg gevaarlijke producten veilig op

Dit spreekt voor zich, maar het gebeurt natuurlijk dat we eens iets over het hoofd zien… Zorg ervoor dat reinigingsmiddelen buiten het bereik van je puppy staan. Probeer ook elektrische kabels wat weg te steken: verberg ze achter meubels of plaats er een bescherming over.

3. Maak gebruik van hekjes

Je kunt hekjes plaatsen om ervoor te zorgen dat gevaarlijke trappen of plekken die niet puppyproof zijn (zoals bijvoorbeeld de garage) niet toegankelijk zijn voor je puppy.

4. Laat geen spullen rondslingeren

Zowel ter bescherming van je spullen als voor je puppy’s veiligheid laat je best niets rondslingeren. Een puppy kauwt nog graag op allerlei zaken, en dat kan je wel eens geweten hebben. Krijgt hij toch iets te pakken? Maak er dan geen spelletje van en neem het voorwerp onmiddellijk af. Als je hond het niet meteen wilt teruggeven, probeer het dan in te ruilen met een snoepje of een speeltje. Laat ook zeker geen plastic zakken slingeren: je puppy zou er al spelend in kunnen stikken…

5. Let op met kamerplanten

Veel kamerplanten zijn giftig! Vraag aan je dierenarts een lijstje van planten die giftig zijn en zorg dat deze ver buiten het bereik van je hond staan.

Ziezo: je huis is nu alvast een stukje veiliger. Hou tijdens de eerste dagen altijd goed een oogje in het zeil. Tijd voor je puppy om zijn nieuwe thuis volop te verkennen!

loterij[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Dit vind je misschien ook leuk

Kat sproeien

Wat kan je doen als katten sproeien?

Je kan je wel inbeelden dat een kat die je huis ondersproeit een heel vervelend probleem is. Je eerste

lees meer...
Voedingsbehoeften van honden

Specifieke voedingsbehoeften van je puppy

Een hond heeft heel andere voedingsbehoeften dan de mens. Wat goed is voor ons is dat niet noodzakelijkerwijs

lees meer...
Puppy zindelijk maken

6 tips om je puppy zindelijk te maken

Als je puppy net in zijn nieuwe huis aankomt, weet hij nog niet dat hij zijn behoefte moet ophouden

lees meer...

Mobile Sliding Menu