fbpx

3 goede redenen om je hond te verzekeren

In Gezondheid, Honden, Samen leven met jouw hond
3 goede redenen om zijn hond te verzekeren

1. Onverwachte omstandigheden

Zoals alle verzekeringen is een verzekering voor je hond bedoeld om dekking te bieden in onvoorziene omstandigheden.

We hebben het allerbeste voor met onze trouwe viervoeters en zullen uiteraard alles in het werk stellen om hen in goede gezondheid te houden. Ongeacht onze inspanningen krijgen onze honden soms toch te maken met tegenslagen. Zo kunnen ze mede-inzittenden zijn in een auto-ongeluk, een andere agressieve hond op straat tegenkomen of plots zwaar ziek worden.

Dergelijke gebeurtenissen kunnen hoge verzorgingskosten met zich meebrengen…

Enkele voorbeelden: het verwijderen van een tumor kan oplopen tot €800; de kosten van een radiotherapeutische behandeling kunnen oplopen tot wel €1500.

Hondenbaasjes die niet voor een verzekering kiezen, kunnen zo plots geconfronteerd worden met onverwachte en hoge kosten voor hun hond.

Je hond verzekeren kan al vanaf €10 per maand.

2. Meer dan enkel dierenartskosten

Er zijn ook andere onvoorziene kosten die het budget dat je oorspronkelijk voor je hond voorzien had de lucht in kunnen laten schieten.

Sommige verzekeringen betalen, naast terugbetalingen van dierenartskosten, ook andere uitgaven terug. Denk maar aan bijvoorbeeld de kosten die gepaard gaan met de verspreiding van opsporingsberichten wanneer je hond verloren loopt, oppaskosten wanneer je hond ziek wordt en je hem niet op continue wijze kunt opvangen, of een annuleringsverzekering voor wanneer je hond plots onwel wordt waardoor je je vakantie moet afzeggen.

Verzekeringen dekken met andere woorden een breed gamma aan diensten die heel interessant kunnen zijn in geval van onvoorziene omstandigheden.

3. Een verstandige keuze

Steeds meer hondenbaasjes beslissen dan ook om een verzekering voor hun hond af te sluiten om zo risicovolle situaties te vermijden. Je hond is namelijk een deel van je familie; we zijn ervan overtuigd dat ook jij het beste voorhebt met zijn welzijn. Een verzekering overwegen voor je hond is dus zeker een verstandige keuze.

Wist je dat 80% van de honden ouder dan drie jaar tandproblemen heeft? Talrijke verzekeringsmaatschappijen kunnen je  persoonlijke offerte online berekenen.

 

Hondenverzekering

 

Dit vind je misschien ook leuk

Kat sproeien

Wat kan je doen als katten sproeien?

Je kan je wel inbeelden dat een kat die je huis ondersproeit een heel vervelend probleem is. Je eerste

lees meer...
Voedingsbehoeften van honden

Specifieke voedingsbehoeften van je puppy

Een hond heeft heel andere voedingsbehoeften dan de mens. Wat goed is voor ons is dat niet noodzakelijkerwijs

lees meer...
Puppy zindelijk maken

6 tips om je puppy zindelijk te maken

Als je puppy net in zijn nieuwe huis aankomt, weet hij nog niet dat hij zijn behoefte moet ophouden

lees meer...

Mobile Sliding Menu