fbpx

5 tips om de perfecte foto van je hond te nemen

In Honden, Samen leven met jouw hond
Foto van je hond nemen

We zien onze huisdieren graag – gelukkig maar! Ben jij ook verzot op je hond, en staat ook jouw camerageheugen vol met schattige en leuke kiekjes van alle verschillende poses die je hond telkens weer aanneemt? Je bent niet alleen 😇

Toch is het niet altijd even evident om je hond goed vast te leggen op camera: je viervoeter zit niet stil en kijkt alle richtingen uit, behalve die van het objectief. Wij geven je enkele tips mee om de perfecte foto te maken van je hond.

  1. Stel je fototoestel in op de juiste modus

Blijft je hond niet makkelijk stilzitten? Om te vermijden dat alle foto’s van je hond in een waas resulteren, opteer voor geschikte modi voor bewegende onderwerpen. Heb je een reflex? Kies voor de «shutter priority»-modus en een korte sluitertijd. Heb je een digitaal toestel? Stel dan de «sport»-modus in; dit is speciaal ontworpen om beweging op te vangen.

Als je fototoestel over een “continuous shooting”-modus beschikt, aarzel dan niet om dit te gebruiken zodat je de hele actie van je hond kunt fotograferen.

  1. Bedenk op voorhand welke foto je gaat nemen

Je hond is het niet gewoon om te poseren of selfies te nemen! Denk op voorhand na over welke foto je wenst te nemen; overweeg de houding, de plaats, de accessoires, de achtergrond… Als je al een idee hebt van hoe je de foto graag zou willen, zal dat de shooting heel wat makkelijker maken.

Wees creatief. Doe bijvoorbeeld beroep op iemand anders, of een ander dier om je hond in actie te fotograferen. Je hond zal meer emoties uitdrukken wanneer hij in gezelschap is van iemand die hij goed kent. Je kan ook steeds accessoires toevoegen aan je fotoshoot: een hoedje, een bril, een snorretje… Op voorwaarde dat je hond dit toelaat natuurlijk! 😉

Heb je niet meteen een idee waar te beginnen? Neem eens een kijkje op bijvoorbeeld Pinterest!

  1. Kies welke houding je hond gaat nemen

Poseren maar!
Zorg ervoor dat je hond een bepaalde houding aanneemt en dat hij zo blijft liggen of staan. Tip: hou het lievelingsspeeltje van je hond of een snack boven het fototoestel om zo zijn aandacht te trekken. Eens de foto is genomen, geef je je hond dat speeltje of de snack. Op die manier maak je er een positieve ervaring van en vereenvoudig je de volgende fotosessies.

Actie!
Als je een fotoshoot houdt in een park of een tuin, kan je je hond in actie vastleggen door een frisbee of een bal te gooien. Fotografeer je hond op verschillende momenten: al lopend, springend, rollend…

Ga op de loer staan
Als je van plan bent om je hond “natuurlijk” te fotograferen ben je best geduldig. Speel de rol van paparazzi en ga op de loer liggen. Maak gebruik van de zoom en laat je hond gewoon zijn gang gaan. Probeer je viervoeter niet lastig te vallen door de lens in zijn snuit te duwen.

  1. Kies voor een verlicht plekje

Opteer voor een door je hond gekende plek: je viervoeter zal zich daar gezellig thuis voelen en dat zal je ook merken op de foto’s. In een onbekende omgeving zou je hond zenuwachtig kunnen zijn of zich makkelijk kunnen laten afleiden door al hetgeen hij nog niet kent.

Kies voor een verlicht plekje en geef de voorkeur aan daglicht. Probeer ervoor te zorgen dat het licht langs de zijkant invalt en niet van voor of achter je hond. Wil je graag je foto’s binnen vastleggen, probeer dan gebruik te maken van witte muren die het licht reflecteren.

Gebruik best geen flash. Het vervormt en verzwakt de kleuren van de pels en de ogen van je hond.

  1. Zorg voor de goede invalshoek

Wil je graag je hond langs voor fotograferen wanneer hij je strak aankijkt, of liever langs achter wanneer hij de horizon aftuurt? Tip: aarzel niet om neer te hurken of te gaan liggen om zo je hond van op zijn hoogte te fotograferen. Op die manier zal je genieten van een betere invalshoek. Stel je viervoeter op zijn gemak en vermijdt een zeker superioriteitsgevoel.

Dit vind je misschien ook leuk

Kat sproeien

Wat kan je doen als katten sproeien?

Je kan je wel inbeelden dat een kat die je huis ondersproeit een heel vervelend probleem is. Je eerste

lees meer...
Voedingsbehoeften van honden

Specifieke voedingsbehoeften van je puppy

Een hond heeft heel andere voedingsbehoeften dan de mens. Wat goed is voor ons is dat niet noodzakelijkerwijs

lees meer...
Puppy zindelijk maken

6 tips om je puppy zindelijk te maken

Als je puppy net in zijn nieuwe huis aankomt, weet hij nog niet dat hij zijn behoefte moet ophouden

lees meer...

Mobile Sliding Menu