fbpx

4 oplossingen om een oppas te vinden voor je hond deze zomer

In Gezondheid, Honden, Samen leven met jouw hond
Hondenoppas

Je bent van plan om op vakantie te gaan, een weekendje erop uit te trekken of een lange dag van huis weg te zijn, maar je hebt niemand om op je hond te passen? Maak je geen zorgen: hier bestaan verschillende oplossingen voor.

1. Huisbezoeken

Als je niet heel erg weg bent van huis, kan een ‘dogsitter’ de ideale oplossing zijn voor jou. Zo’n ‘dogsitter’ komt elke dag bij jou langs om je hond gezelschap te houden en te verzorgen. Meestal betaal je hiervoor per bezoek. Let wel op: dit kan wel een duurdere optie zijn indien je hond meerdere bezoeken per dag nodig heeft. Indien dit zo is, kan je eventueel aan je ‘dogsitter’ vragen om tijdelijk bij je thuis in te wonen tijdens jouw afwezigheid. In dat geval zal je betalen per nacht dat deze ‘dogsitter’ bij je thuis heeft doorgebracht.

Gemiddelde prijs per bezoek aan huis: €10/bezoek

Gemiddelde prijs voor thuiszorg: €20/nacht

2. Het gastgezin

Als je schrik hebt dat je hond zich te eenzaam zal voelen tijdens je afwezigheid, kan je opteren voor een gastgezin. Verschillende internetsites brengen je in contact met gezinnen die huisdieren willen opvangen. Je hond zal dan mogelijks samenwonen met andere huisdieren binnen dat gezin. Afhankelijk van welk type gezin en logement je wenst, kan je de behoeften en noden van je hond hierop afstellen.

Gemiddelde prijs: €15/nacht

3. Het hondenpension

Een hondenpension is een plaats die speciaal ontworpen is om dieren een tijdelijk verblijf te geven. Deze instellingen vangen meestal een groot aantal honden tegelijkertijd op. Als je hond de aanwezigheid van andere honden moeilijk kan verdragen, raden we deze optie niet aan…

Gemiddelde prijs: €15/nacht

4. Het dagverblijf

Dit houdt in dat je hond de dag doorbrengt met een ‘dogsitter’. Je brengt hem ’s ochtends naar daar en haalt hem er ’s avonds weer op. Dit is de perfectie optie als je je hond niet graag alleen laat of als je viervoeter medicatie dient te nemen op specifieke tijdstippen. Het grootste verschil met de dagelijkse bezoeken is dat je hond met deze optie de hele dag door gezelschap zal hebben.

Gemiddelde prijs: €15/dag

Praktische tips:

Je zou natuurlijk niet graag hebben er de dag voor je vertrek achter te komen dat de optie die je voor je hond in gedachten had toch niet helemaal aan je verwachtingen voldoet. Daarom raden we je aan op voorhand het verblijf van je hond te bezoeken of de ‘dogsitter’ al eens te ontmoeten. Doe dat bij voorkeur samen met je hond zodat hij alvast eens kennis maakt met zijn tijdelijke verblijf en verzorgers. Vergeet ook niet om wat spulletjes van je hond mee te nemen die hem aan zijn eigen thuis zullen laten denken (zoals zijn dekentje, lievelingsspeelgoed,…).

Dit vind je misschien ook leuk

Kat sproeien

Wat kan je doen als katten sproeien?

Je kan je wel inbeelden dat een kat die je huis ondersproeit een heel vervelend probleem is. Je eerste

lees meer...
Voedingsbehoeften van honden

Specifieke voedingsbehoeften van je puppy

Een hond heeft heel andere voedingsbehoeften dan de mens. Wat goed is voor ons is dat niet noodzakelijkerwijs

lees meer...
Puppy zindelijk maken

6 tips om je puppy zindelijk te maken

Als je puppy net in zijn nieuwe huis aankomt, weet hij nog niet dat hij zijn behoefte moet ophouden

lees meer...

Mobile Sliding Menu