fbpx

Heeft mijn hond enkel een gedragsprobleem? Of is er een onderliggende medische oorzaak aan dit probleem?

In Educatie, Education, Gedrag, Gezondheid, Honden
Jules

Een maand geleden is Jules, een gesteriliseerde boxer van 9 maanden, op consultatie gekomen. Sinds haar aankomst bij haar nieuwe baasjes heeft ze last van blaasontstekingen. Na een val, is ze incontinent geworden. Een bekkenblaas werd gediagnosticeerd. De klassieke medicatie (propalin) werd zeer moeilijk verdragen en maakte de situatie enkel maar erger. Het was een zeer moeilijke en uitputtende periode voor de eigenaars. Daarbij werd er ook vermeld dat Jules ’s nachts binnen ontlastte. En in bepaalde situaties is Jules angstig naar mensen toe.

Het algemeen klinisch onderzoek was volledig normaal, maar mestonderzoek heef aangetoond dat Jules bepaalde parasieten had (giardiose). Jules werd hiervoor behandeld en kreeg tevens een homeopatische kuur voor een periode van 3 maanden. Tegelijkertijd werd Jules naar een osteopatische dierenarts. Dankzij haar manipulaties konden de bekken weer losgemaakt worden.

JulesDeze gecombineerde behandeling heeft zeer snel positieve effecten vertoond. Dankzij de homeopathie, de probiotica, de behandeling tegen de giardiose en de osteopathie,  verwachten we dat Jules vandaag alle kansen heeft om tot een zeer evenwichtige, gelukkige en zelkzekere hond te evolueren.

We hadden misschien kunnen denken dat Jules enkel een gedragsprobleem vertoonde. Maar, zelfs voordat we aan enige gedragsproblemen mogen denken, is een compleet medisch onderzoek een absolute vereiste! Bij Jules was er wel degelijk een medisch onderliggende oorzaak aan dit probleem… Het verhaal van Jules toont nogmaals aan dat een pluridisciplinaire en globale veterinaire aanpak nodig is om diergeneeskundige medische en/of gedragsproblemen aan te pakken.

Ik raad jullie daarom echt aan om altijd eerst jullie dierenarts te contacteren wanneer jullie huisdier een gedragsprobleem vertoont, zodat alle onderliggende medische oorzaak uitgesloten kan worden!

 

arhomani olies

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Kat sproeien

Wat kan je doen als katten sproeien?

Je kan je wel inbeelden dat een kat die je huis ondersproeit een heel vervelend probleem is. Je eerste

lees meer...
Voedingsbehoeften van honden

Specifieke voedingsbehoeften van je puppy

Een hond heeft heel andere voedingsbehoeften dan de mens. Wat goed is voor ons is dat niet noodzakelijkerwijs

lees meer...
Puppy zindelijk maken

6 tips om je puppy zindelijk te maken

Als je puppy net in zijn nieuwe huis aankomt, weet hij nog niet dat hij zijn behoefte moet ophouden

lees meer...

Mobile Sliding Menu