fbpx

Hoe kies je de beste snack voor je hond?

In Honden, Voeding
Hond snack

Het is niet altijd makkelijk om een gezonde en lekkere snack voor je hond te vinden. Hoe pak je de enorme keuze aan snoepjes aan wanneer je voor de winkelrekken staat?

1. Let op de samenstelling

Kies voor snacks die hoofdzakelijk uit vlees en vezels bestaan. Controleer goed de verpakkingen: de meeste snacks bevatten veel vet, maar zeer weinig eiwitten.

2. Huisgemaakte snacks

Heb je al eens overwogen zelf snacks te bereiden voor je viervoeter? Het grootste voordeel is dat je zo exact weet wat erin zit! Maar wees voorzichtig: het betekent niet dat je er zomaar mag in doen wat je wilt. Niet alles wat wij eten is gezond voor je hond. Om gezonde ingrediënten in de juiste hoeveelheden te gebruiken, kan je recepten raadplegen die speciaal voor onze viervoeters dienen.

Tip

Voedingsmiddelen zoals wortelen, snijbonen en broccoli zijn prima voor je hond omdat ze vezelrijk en caloriearm zijn. Probeer dus industriële snacks van tijd tot tijd te vervangen met kleine stukjes van deze rauwe groeten.

3. Altijd met mate

Je hond kijkt je verliefd aan en je hebt het erg moeilijk om deze blik te weerstaan. Het vraagt vasthoudendheid: wees sterk! Geef je hond niet te veel snacks zodat hij een gematigde calorie-inname heeft. Raadpleeg je dierenarts over de niet te overschrijden hoeveelheden.

banner tips

Dit vind je misschien ook leuk

Kat sproeien

Wat kan je doen als katten sproeien?

Je kan je wel inbeelden dat een kat die je huis ondersproeit een heel vervelend probleem is. Je eerste

lees meer...
Voedingsbehoeften van honden

Specifieke voedingsbehoeften van je puppy

Een hond heeft heel andere voedingsbehoeften dan de mens. Wat goed is voor ons is dat niet noodzakelijkerwijs

lees meer...
Puppy zindelijk maken

6 tips om je puppy zindelijk te maken

Als je puppy net in zijn nieuwe huis aankomt, weet hij nog niet dat hij zijn behoefte moet ophouden

lees meer...

Mobile Sliding Menu