fbpx

5 onmisbare benodigdheden om je huis puppybestendig te maken!

In Eerste dagen met jouw hond, Honden
Happy Best Friends-puppy speeltje

Wees volledig voorbereid & maak je huis puppybestendig!

Met deze tips zal je puppy zich helemaal thuis voelen in zijn nieuwe gezin. Ontdek de 5 onmisbare benodigdheden voor je puppy:

Etensbakjes

Voorzie je hond van zijn eigen etensbakje: eentje voor eten en eentje voor water. Er bestaan verschillende maten en types (keramisch, roestvrij staal, plastic…) waaruit je kunt kiezen. Indien je twijfelt, aarzel dan niet om de verkoper om hulp te vragen. Ook de vorm van het etensbakje kan belangrijk zijn; als je puppy bijvoorbeeld lange oren heeft, ga je best voor een bakje met hogere randen zodat zijn oren niet in het eten of water hangen. Voor honden die een (erg) grote eetlust hebben, bestaan er etensbakjes in reliëf: dit zorgt ervoor dat de brokjes in de hoeken verspreid worden waardoor je hond langer moet zoeken en dus trager zal eten.

Speeltjes

Zorg ervoor dat je verschillende speeltjes in huis hebt. Speeltjes zijn essentieel voor de goede ontwikkeling van je kleine vriend. We raden je aan om duurzaam speelgoed van hoge kwaliteit te kiezen: kleine hondjes hebben nogal scherpe tanden, waarmee ze stukjes van het speelgoed zouden kunnen afbijten en deze kunnen inslikken.

Kussen of mandje

Wat mis je nog? Een mandje natuurlijk! Let goed op de maat: zorg ervoor dat de mand of het kussen groot genoeg is zodat je hond er zich in kan nestelen. Een té grote mand daarentegen voelt wat minder gezellig en veilig aan. Tip: neem je hondje mee wanneer je een mandje of kussen uitkiest.

Halsband

Hier kies je best voor een aanpasbare en soepele halsband uit nylon of leer: zo zal je de halsband aan de groei van je hond kunnen aanpassen. Vergeet niet om er een penning aan te hangen waar je gegevens op vermeld staan; zo kan men snel contact met je opnemen mocht je hond ooit verloren lopen.

Hondenverzekering

Wist je dat je hond ook van een zorgverzekering kan genieten? Krijg alle onverwachte dierenartskosten terugbetaald en geef je hond de beste mogelijke medische behandeling. Lees verder in dit artikel welke hondenverzekering je kan kiezen.

Hondenverzekering

Dit vind je misschien ook leuk

Kat sproeien

Wat kan je doen als katten sproeien?

Je kan je wel inbeelden dat een kat die je huis ondersproeit een heel vervelend probleem is. Je eerste

lees meer...
Voedingsbehoeften van honden

Specifieke voedingsbehoeften van je puppy

Een hond heeft heel andere voedingsbehoeften dan de mens. Wat goed is voor ons is dat niet noodzakelijkerwijs

lees meer...
Puppy zindelijk maken

6 tips om je puppy zindelijk te maken

Als je puppy net in zijn nieuwe huis aankomt, weet hij nog niet dat hij zijn behoefte moet ophouden

lees meer...

Mobile Sliding Menu