fbpx

5 onmisbare benodigdheden om je huis puppyproof te maken!

In Eerste dagen met jouw hond, Honden, Non classifié(e)
Happy Best Friends-puppy speeltje

Wees volledig voorbereid, maak je huis puppyproof! Heb je alles voor een gelukkige en gezonde puppy? Hiermee zal hij zich gezellig voelen in zijn nieuwe gezin. Ontdek de 5 onsmisbare benodigdheden voor je puppy:

Eetketeltjes

Elke hond moet zijn eigen bakjes hebben, één voor het eten en één voor het water. Er bestaan verschillende maten en types: keramisch, roestvrij staal, plastic, … Vraag de verkoper om advies en kies zorgvuldig. De vorm van het eetketeljte is ook zeer belangrijk. Bijvoorbeeld, als je puppy lange oren heeft, ga liever voor een ketel met hoge randen zodat ze niet in zijn eten of water staan. Voor honden die een (zeer) grote eetlust hebben, zijn er eetketeltjes in reliëf zodat de hond de brokken in alle hoekjes moet gaan zoeken en dus trager zal eten.

Speeltjes

Zorg voor verschillende speeltjes omdat het spel essentieel is voor de goede ontwikkeling van je kleine kameraad. Het is zeer belangrijk om duurzaam speelgoed te kiezen van hoge kwaliteit. Want hondjes hebben nogal scherpe tanden die stukjes van speelgoed kunnen afbijten en deze ongelukkig inslikken.

Kussen of mandje

Wat mis je nog? Zijn mandje natuurlijk! Let op de goede maat: het moet groot genoeg zijn om opgerold erin te kunnen liggen. Maar een te grote mand voelt wat minder gezellig en veilig aan. Neem je hond mee om het mandje te proberen!

Halsband

Kies liever een aanpasbare en soepele nylon- of leerhalsband. Zo zal je de halsband aan zijn groei kunnen aanpassen. Vergeet niet om er een penning aan te hangen waar je gegevens op vermeld staan zodat men contact met je kan opnemen, zou hij verloren lopen.

Hondenverzekering

Wist je dat je hond ook van een zorgverzekering kan genieten? Krijg alle onverwachte dierenartskosten terugbetaald en geef je hond de beste mogelijke medische behandeling. Lees verder in dit artikel welke hondenverzekering te kiezen.

Hondenverzekering

Dit vind je misschien ook leuk

Goede bezoek bij de dierenarts

10 tips voor een goede bezoek bij de dierenarts

Heb je net een hond of een puppy geadopteerd? Dan is het eerste bezoek aan de dierenarts een essentiële

lees meer...

5 cadeau-ideeën voor jouw hond voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag, een kans om je wederhelft te laten zien dat je dol op hem of haar

lees meer...

Mobile Sliding Menu