fbpx

Hoe jouw hond beschermen van de kou?

In Gezondheid, Verzorging
Zijn hond in winter beschermen

De laatste dagen heeft het al redelijk hard gevroren ’s nachts. Het koude weer heeft daarbij niet alleen effect op ons, maar ook op onze huisdieren. Tenzij je een noordelijke hond hebt zoals een Husky of een Malamute, zal jouw hond last ondervinden van het koude weer deze winter. Hoewel de winter heel wat plezier brengt, neem je dus best enkele maatregelen. Hier zijn enkele tips.

Laat je hond nooit te lang buiten

Honden met lang haar kunnen meestal langer buiten blijven dan honden met kort haar. Vergeet echter niet dat kleine honden, ook al hebben ze lang en veel haar, sneller koud krijgen dan grote honden. Ook puppy’s, oudere honden en honden met medische problemen kunnen minder goed tegen de kou.

Maar ook gezonde jonge honden kunnen niet te lang buiten blijven. Moet jouw hond toch voor lange periodes buiten blijven? Voorzie dan een warm nestje met dekentjes. Zorg er ook voor dat zijn drinkwater niet kan bevriezen.

Raadpleeg jouw dierenarts als je zeker wilt zijn hoe lang jouw hond buiten mag blijven.

Pas op wanneer je gaat wandelen

Naast de kou zijn er nog andere gevaren voor jouw hond tijdens de winter. Wanneer je gaat wandelen is het altijd belangrijk dat je jouw hond zijn poten goed verzorgd. Tijdens de winter wordt er namelijk veel zout en andere chemicaliën gebruikt om ijs op te lossen. Dit kan erg schadelijk zijn voor de poten van jouw hond. Bovendien zou hij het van zijn poten kunnen lekken en zo een vergiftiging kunnen oplopen. Veeg zijn poten af met een warm doekje na jullie wandeling om het zout en de chemicaliën te verwijderen.

Pas op met antivries

Sommige honden zijn erg aangetrokken tot de smaak van antivries. Zorg dus altijd dat je de bussen buiten bereik zet van jouw hond. Laat jouw hond ook niet van plassen drinken. Het kan zijn dat er antivries in de plassen beland is. Antivries is giftig en dodelijk, dus je neemt best geen risico’s.

Op zoek naar warmte

Wanneer honden het koud hebben, kunnen ze heel vindingrijk zijn bij het zoeken naar warmte. Ze kunnen zich verstoppen in struiken, onder hout of zelfs in vuilbakken. Houd ze dus altijd in het oog als ze vrij rond lopen buiten.Als je jouw hond een jasje wilt aandoen en zij doen het graag aan, doe dit dan zeker. Maar vergeet niet dat honden hun meeste warmte verliezen via hun poten en hun oren. Zelfs met een jasje kunnen ze dus niet veel langer buiten blijven.

Hondenverzekering

Dit vind je misschien ook leuk

Goede bezoek bij de dierenarts

10 tips voor een goede bezoek bij de dierenarts

Heb je net een hond of een puppy geadopteerd? Dan is het eerste bezoek aan de dierenarts een essentiële

lees meer...

5 cadeau-ideeën voor jouw hond voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag, een kans om je wederhelft te laten zien dat je dol op hem of haar

lees meer...

Mobile Sliding Menu