fbpx

5 Tips voor een effectieve vachtverzorging

In Honden, Non classifié(e), Verzorging

Hoe verzorg ik de vacht van mijn hond? Welke basiskennis moet ik hebben voor een effectieve vachtverzorging? Of het nu gaat om ruw, vettig haar of hevige haaruitval, Happy Best Friends helpt jou met plezier bij de makeover van je hond, want zorg dragen voor zijn vacht, dat is pas echte aandacht!

1. Regelmatig borstelen

Je pluizige vriend borstelen, maak er een gewoonte van! Door hem regelmatig te kammen, verwijder je klitten en wolharen. Bovendien verminder je ook nog haarverlies in huis.


Wist je dat? 
Er zijn meerdere soorten borstels voor verschillende vachttypes. Kies dus bewust voor een borstel dat speciaal gemaakt is voor dat van je pluizebol!

 

2. Geef je hond een gezonde en aangepaste voeding

Hevige haaruitval is een indicatie van een voedselintolerantie. Probeer langzaamaan zijn voeding aan te passen naar een meer natuurlijk dieet.

Let op! Vermijd een te snelle verandering, dan weigert hij meestal te eten. Voeg in kleine mate zijn nieuw voedsel toe in zijn gewoonlijke maaltijd. Herhaal deze stap met een steeds grotere hoeveelheid tegenover zijn gewoonlijke maaltijd, tot je het bakje kan vullen met het nieuw dieet alleen.

 

3. Was hem niet te vaak

Overmatig gebruik van zowel gewone als gespecialiseerde shampoo, is afgeraden. Het veroorzaakt sebumovervloed, waardoor zijn haar sneller vettig wordt.

 

4. Opgelet voor parasieten

De aanwezigheid en een beet hiervan kan serieuze huidirritaties veroorzaken. Daarnaast kunnen ook huidallergieën ontstaan.

 

5. Speciale verzorging

Heb je al deze tips in gedachte gehouden en uitgeprobeerd, maar kamp je nog steeds met hetzelfde probleem? Dan bestaan er ook gevitamineerde dierenproducten die je kleine vriend kan uitproberen.

Let op! Haaruitval is normaal! Enkel bij overmaat buiten seizoensgebonden haarverlies of zwangerschap is het betekenen dat je hond gezondheidsproblemen heeft… Raadpleeg je dierenarts in geval van twijfel.

 loterij

Dit vind je misschien ook leuk

Goede bezoek bij de dierenarts

10 tips voor een goede bezoek bij de dierenarts

Heb je net een hond of een puppy geadopteerd? Dan is het eerste bezoek aan de dierenarts een essentiële

lees meer...

5 cadeau-ideeën voor jouw hond voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag, een kans om je wederhelft te laten zien dat je dol op hem of haar

lees meer...

Mobile Sliding Menu