Zijn puppy opvoeden: 3 basiscommando’s dat hij moet leren

In Educatie, Eerste dagen met jouw hond, Honden, Non classifié(e)
Happy Best Friends - hond basiscomando

Het opvoeden van een puppy is een belangrijk moment om wederzijds respect te winnen.  Door enkele simpele regels te stellen, die gemakkelijk te leren zijn, zorg je ervoor dat je hond zijn plaats vindt in het nieuwe gezin, en dat hij super gelukkig is! Happy Best Friends geven je raadplegingen om je puppy 3 basiscommando’s aan te leren.

Kom

Dit commando is zeer belangrijk voor de opvoeding van de puppy want het is essentieel dat je hond in elke mogelijke situatie terug zal komen. Vraag een vriend om je puppy vast te houden op een paar meter afstand. Roep hem bij zijn naam en zeg daarna: “Kom!”. Moedig hem aan bij jou te komen door een hartelijke toon te gebruiken en vergeet hem niet te belonen.

Zit

Door dit commando zul je jouw hond gemakkelijk onder controle houden. Toon hem een snoepje voor zijn snuit. Zodra hij het gezien en geroken heeft, breng het snoepje boven zijn hoofd. Hij zal vanzelf gaan zitten. Breng dit gedrag in verband met het woord: “Zit” en beloon hem. Geleidelijk zal hij het woord “zit” associëren en zal geen snoepje meer nodig hebben.

Blijf

Het leren van dit commando zal veel geduld vragen want puppies blijven niet graag stil. Laat hem zitten, toon hem dat je een snoepje in je hand hebt. Richt je andere handpalm naar hem toe en zeg: “Blijf”. Ga daarna enkele meters achteruit en kom naar hem terug om hem te belonen als hij gebleven is.

attention

Vergeet niet dat het altijd beter is om korte oefeningen te maken (10 minuten per oefening, maximum 3 keer per dag). En sluit af met een oefening die hij al beheerst. Het is ook van groot belang dat het hele gezin dezelfde regels gaat toepassen wat de opvoeding van je pup betreft.

Ten slotte, positieve versteviging is de allerbeste methode: complimenteer je pup met liefkozingen of snackjes telkens als hij je commando’s uitvoert. Vooral nooit je hond slaan, het werkt niet en het zou jullie relatie kunnen verpesten.

banner tips

 

Dit vind je misschien ook leuk

Goede bezoek bij de dierenarts

10 tips voor een goede bezoek bij de dierenarts

Heb je net een hond of een puppy geadopteerd? Dan is het eerste bezoek aan de dierenarts een essentiële

lees meer...

5 cadeau-ideeën voor jouw hond voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag, een kans om je wederhelft te laten zien dat je dol op hem of haar

lees meer...

Mobile Sliding Menu