Jouw hond in de auto vervoeren

In Non classifié(e), Samen leven met jouw hond

In geval van botsing in een auto die slechts 50 km per uur rijdt, een hond zal geworpen zijn met een kracht van 25 maal zijn gewicht!

De auto, de juiste keuze om je hond te vervoeren 

Welk vervoermiddel kiezen om door te stromen met je trouwe vriend? Vergeleken met andere vervoermiddelen is de auto zonder twijfel de beste keuze.

  • Veiliger: volg enkele handige tips en garandeer de veiligheid van je hond.
  • Weinig stress veroorzakend: een hond die al lang is gewend aan autoritten zal zich op zijn gemak voelen en nog meer van je avontuurtjes genieten. Minder stress voor hem en dus ook voor jou.

Handig: de auto is vooral het gemakkelijkste voortuig om met je hond te reizen. Je stopt als je het blieft zodat je hond zijn poten ook kan strekken.

Wees voorzichtig

Ongeacht de af te leggen afstand, wanneer je je hond meeneemt op reis met de auto, zijn er bepaalde regels die je met het oog op ieders veiligheid moet naleven.

1.Maak je hond vast

Het is niet raadzaam om je hond vrij te laten lopen in de auto tijdens het rijden. Maak dus je hond vast voor ieders veiligheid. Op die manier valt hij u niet lastig, wordt je niet afgeleid tijdens het rijden en het voorkomt dat je hond door de voorruit geworpen zou worden tijdens een ongeval.

De vervoerkooi blijft het veiligste middel om je hond te vervoeren in de auto. Wen hem liever heel vroeg aan de kooi zodat hij zich snel op zijn gemak en zelfs gerustgesteld voelt. Plaats de kooi liever niet op de voorstoel maar zet hem vast tussen twee zetels (voor en achter) of in de koffer als die ruim genoeg is.

2. Maak eigen ruimte voor je hond

Met of zonder kooi, maak wat ruimte alleen voor hem gereserveerd. Leg zijn lievelingsdeken in de kooi of op de vloer en ook speelgoed dat hij kan bijten om bezig te blijven.

Voor reizen naar het buitenland, vergeet niet zijn paspoort, zijn gebruikelijke voeding, een fles water, zijn halsband en zijn lijn.

3. Geen maaltijd vóór het vertrek

Tijdens zijn eerste autoritten, geef je hond vanaf 2 uur vóór het vertrek geen eten meer. Zo vermijdt je hem wagenziek te worden. Wees ook voorbereden op een accidentje.

4. Nooit alleen in de auto

Laat je hond nooit alleen achter in de auto, zelfs met de ramen open en zelfs voor een korte tijd. De temperatuur in de auto kan heel snel toenemen en van je auto in enkele minuten een hete oven maken. Je hond kan een hitteslag oplopen, wat levensbedreigend kan zijn.

5. Stop dikwijls

Net als jezelf moet je hond onderweg zijn poten kunnen strekken. Zorg er dus voor om vaak te stoppen, minstens om de 2 uur. Zo kan hij zijn behoefte doen, een beetje drinken en het oplopen van energie wat vrijlaten.

 

Let wel: Vergeet nooit zijn leiband aan te doen voordat je de deur van de auto opent. Veel ongevallen op de parkings van autosnelwegen zijn te wijten aan deze nalatigheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Goede bezoek bij de dierenarts

10 tips voor een goede bezoek bij de dierenarts

Heb je net een hond of een puppy geadopteerd? Dan is het eerste bezoek aan de dierenarts een essentiële

lees meer...

5 cadeau-ideeën voor jouw hond voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag, een kans om je wederhelft te laten zien dat je dol op hem of haar

lees meer...

Mobile Sliding Menu