4 oplossingen om een oppas te vinden voor jouw hond deze zomer

In Gezondheid, Honden, Non classifié(e), Samen leven met jouw hond
Hondenoppas

Je bent van plan op vakantie te gaan, op weekend, of een lange dag weg van huis te zijn maar je heeft geen vertrouwenspersoon om voor jouw hond te zorgen ? Geen paniek, afhankelijk van jouw behoeftes zijn er verschillende oplossingen mogelijk.

1. Huisbezoeken

Voor korte verblijven, en als jouw hond niet al te sociaal is, zijn huisbezoeken ideaal. Een petsitter zal elke dag bij jou langskomen om jouw hond gezelschap te houden en hem te verzorgen. In de meeste gevallen zal je per bezoek moeten betalen. Let wel op, deze oplossing kan zeer kostelijk zijn als jouw hond meerdere bezoeken nodig heeft per dag. In dat geval kan je aan de petsitter vragen om bij jou in te wonen tijdens jouw verblijf in het buitenland. Deze persoon zal tegelijk voor jouw hond en jouw huis kunnen zorgen. Dan zal je betalen per nacht dat de petsitter is gebleven.

Gemiddelde prijs per bezoek aan huis : 10€/bezoek

Gemiddelde prijs voor thuiszorg : Vanaf 20€/nacht

2. Het gastgezin

Dit is de ideale oplossing als je bang bent dat jouw hond lijdt aan eenzaamheid. Verschillende internetsites stellen voor om je in contact te brengen met gezinnen die huisdieren willen ontvangen. Vaak gaan ze dan samenwonen met andere dieren van alle aard: honden, katten, vogels, enz. Aan je de keuze welk type gezin je wenst en welk type logement het best bij de behoeften van jouw hond past.

Gemiddelde prijs: 15 € / nacht

3. Het hondenpension

Het hondenpension is een plaats speciaal ontworpen om dieren te huisvesten. Deze instellingen hebben over het algemeen een groot aantal honden. Als jouw hond de aanwezigheid van honden moeilijk kan verdragen dan is deze oplossing niet aanbevolen.

Gemiddelde prijs: 15 € / nacht

4. Het dagverblijf

Dit betekent dat jouw hond de dag doorbrengt met een petsitter. Je brengt hem ’s morgens en gaat hem ’s avonds terug ophalen. Dit is de ideale oplossing als je jouw hond niet graag alleen laat of als die medicatie moet nemen op specifieke uren. In tegenstelling tot de dagelijkse bezoeken kan jouw hond nu gezelschap hebben de hele dag door.

Gemiddelde prijs: 15 € / dag

Praktische tips :

Je heeft geen zin om de dag voor jouw vertrek nog te ontdekken dat de instelling dat u uitgekozen heeft helemaal niet lijkt met wat je verwacht had. Daarom zou je bij voorkeur de instelling op voorhand moeten bezoeken. Doe dit bezoek samen met jouw hond zodat deze zijn toekomstig vakantieverblijf ontdekt en kennismaakt met de personen die voor hem zullen zorgen. Vergeet ook niet om zo veel mogelijke spullen mee te nemen die hem aan zijn eigen thuis zullen laten denken (deken, lievelingsspeelgoed,…).

 

Hondenverzekering

Dit vind je misschien ook leuk

Goede bezoek bij de dierenarts

10 tips voor een goede bezoek bij de dierenarts

Heb je net een hond of een puppy geadopteerd? Dan is het eerste bezoek aan de dierenarts een essentiële

lees meer...

5 cadeau-ideeën voor jouw hond voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag, een kans om je wederhelft te laten zien dat je dol op hem of haar

lees meer...

Mobile Sliding Menu